top of page

Kroonbericht: De Magische ZevenIk heb opnieuw aan het prachtige hulpmiddel Tarot een vraag gesteld betreffende onze situatie in de huidige crisis:


Wat mogen de mensen doen om het komende half jaar goed door de coronacrisis heen te komen?


Ik heb hiervoor het legpatroon De Magische Zeven gebruikt.


Het afgelopen half jaar zijn we allemaal flink door elkaar geschud. Sommigen zijn nóg dichter bij zichzelf gekomen, anderen zijn gaan inzien dat er voor een andere richting gekozen moet worden.


Diep verdriet is gevoeld en doorleefd en velen zitten nog in een fase van hoe nu verder. Creativiteit wordt aangeboord en nieuwe manieren worden onderzocht. Hiervoor is het noodzakelijk om naar binnen te keren, daar waar alle oplossingen te vinden zijn.


Het is nu een half jaar geleden dat ik in het eerste kroonbericht het volgende schreef over de toekomstkaart ‘Het Oordeel’, welke ook de kaart van 2020 is:


'Deze grote arcanakaart laat zien dat wij beoordeeld worden op onze eigen daden waarna een heel nieuw begin kan aanbreken of dat je naar een andere richting getrokken wordt, de richting die je verder zal brengen op jouw evolutionaire pad. Maar bovenal dat wij onszelf gaan laten zien wie wij in wezen zijn.

Nadat we ons oude zelf hebben afgelegd kan men als het Ware Zelf uit de duisternis tevoorschijn komen.'De Magische Zeven vind ik echt een magisch legpatroon. Het bestaat uit twee driehoeken, een met de omhoog gerichte punt en de andere met de neerwaarts gerichte punt.

Dit hexagram wordt o.a. ook de diamant der wijzen genoemd, de Davidsster of de ster van Salomon. Het symbool suggereert de stelling dat wij in één driehoek maar de halve waarheid vinden. Om de gehele waarheid te verkrijgen moeten wij kijken naar de bovenste driehoek van het bewuste én naar de omgekeerde driehoek van het onbewuste.


De kaarten 1, 2 en 3 vormen de bovenste driehoek en laten zien waar wij ons bewust van zijn, de 4e, 5e en 6e kaart vormen de neerwaartse driehoek en zijn ons nog onbewust en is een advies uit ons schaduwgebied. De middelste kaart is de zevende en is de quintessens: de punt bovenop de piramide, waar wij aankomen als wij de vier elementen, die verborgen liggen in de Magische Zeven, in balans hebben. Het zal het resultaat zijn wanneer wij de adviezen daadwerkelijk hebben opgevolgd.

Het korte verleden: Kracht

We zijn enorm geschrokken en wakker geschud door de pandemie. Het was een echte uitdaging om onze angsten onder controle te krijgen. We hebben onze innerlijke Kracht gebruikt en doorgezet. Het leven is extra moeilijk dit jaar maar we hebben bewezen dat we niet bang zijn en ons niet meer om de tuin laten leiden. Ik hoorde Hans Stolp laatst zeggen: “de afstandsmaatregel is gruwelijk en godslasterlijk," en ook: "Wie in de angst schiet wordt vatbaar voor allerlei virussen, wie zich oefent in vertrouwen heeft daarmee een beschermende kracht tegen welk virus dan ook".

Het heden: Aas van Bekers

Deze Aas-kaart laat zien dat wij op dit moment de kans krijgen onze onnoemelijke grote wens van Vrede waar te maken. Het wordt vanuit ons goddelijke Zelf aangeboden. We voelen die inspiratie nu. Wees je er bewust van en pak het aan, ga ermee aan de slag! Dit is het momentum.

Laat deze kans niet voorbij gaan anders is verzwakking van je zelf-controle je voorland.


De nabije toekomst: Zwaarden VII

In de tijd dat wij hard aan het werk zijn met als doel om bewuster en krachtiger te worden en onze nieuwe inzichten te verdiepen en verstevigen zullen wij de confrontaties uit de weg gaan. Dit is een bewuste keus om uiteindelijk goed beslagen ten ijs te komen.

Wat afgehandeld moet worden: Staven V

Het is belangrijk om niet de strijd aan te binden met tegenstanders. We zijn allemaal ego’s, net als de tegenpartij. Iedereen heeft iets te zeggen en iedereen wil zich laten gelden, iedereen wil gehoord worden. Men wil de ander overtuigen van zijn gelijk of gaat iets van de ander vinden. Een andere mogelijkheid is om je op dat moment bewust te worden dat er verschillende meningen zijn, en zelfs meningen die tegenovergesteld zijn aan die van jou. Kijk er met een open blik naar in de wetenschap dat het goed is, dat alles er mag zijn.

Oproer en radicalisatie liggen om de hoek en dat is niet gunstig voor het bespoedigen van het proces.


De mogelijkheid: Pentakels IV

De kans bestaat dat je het gevoel krijgt dat je de natuurlijke stroom van het leven hiermee blokkeert. Het lijkt of je een starre houding aanneemt maar dat is het niet. Wees je bewust dat je vasthoudend moet zijn en je niet van je doel moet laten afleiden.


Wat tegenwerkt: Pentakels II

In het Kroonbericht van drie maanden geleden was het Pentakels II die de tendens aangaf voor de toekomst, dat wil zeggen voor de tijd van binnen nu en ongeveer 6 maanden. Opnieuw is hij gevallen maar nu op de positie van dat wat het proces belemmert. De voorspelling was dat er periodes van wankelmoedigheid zouden gaan aanbreken en dat is wat ons nu overkomt. Dus weifel niet en neem je voornemen serieus. Blijf moedig doorgaan.


De quintessens oftewel het resultaat: Pentakels III

Het resultaat van de wereldwijde inzet van de wakkere mensen zal zijn dat wij een stapje verder komen in de evolutie. Daar waar wij aan gewerkt hebben zal veilig gesteld worden en we zullen in het volgende jaar het nieuwe kunnen uitbreiden. Er zal een belangrijke spirituele stap gezet zijn voor de mensheid op weg om met elkaar samen te gaan werken. Samenwerking is een aspect van de nieuwe tijd.

De mensheid is gesplitst en bevindt zich in het midden. Er zijn in de loop der tijd twee tegendelen ontstaan. Dit is een alchemistisch proces, maar ook een natuurlijk proces. Vertrouw hierop want vroeg of laat keert alles om in zijn tegendeel. Het is een universeel principe en geldt zowel voor de enkeling als voor de mensheid in zijn totaliteit.

De enige persoon die ontsnapt aan deze grimmige wet is de mens die weet hoe zich bewust te worden van zijn onbewuste. (Carl Jung)


We bevinden ons in veranderende tijden want de macht is ongelijk geworden en wil naar zijn tegendeel. Dit gaat altijd gepaard met een periode van strijd tussen het oude en het nieuwe. Hier kan zo maar 100 jaar overheen gaan.

Tot slot een woord van Kaypacha:

Wat de oude inheemse volkeren hebben gedaan is de doorgang respecteren. Herken het, herken de rechten van de doorgang. Het is Inwijding. Respecteer het. Eer het.

Probeer om te leren, te groeien en meer te verkrijgen. We proberen om te genezen en op te knappen wat neergeslagen of gehavend is. Maar echt, eer het proces. Op zoveel manieren is het proces het enige wat er is. Er is geen einde aan dit. Behalve onze laatste adem. Het is allemaal vooruitgang. We zijn allemaal in vooruitgang. We zijn allemaal een werk in uitvoering. Eer dat. Respecteer jezelf. Het is allemaal goed. We komen er wel. We komen er wel.
280 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page