top of page

Kroonbericht: Door De Poort

Tijden veranderen. Het enige constante is verandering, in alles, zo ook in het universum waarin de planeetstanden veranderen en waaraan wij de tijdperken kunnen aflezen. Op dit moment vinden er grote verschuivingen plaats van verschillende planeten tegelijk en hiermee komen wij volgens de astrologen in het nieuwe tijdperk. Deze overgang kunnen wij waarnemen in onze geest, in ons lichaam en in de wereld.


Ik heb zaterdag 25 maart de tarotkaarten geraadpleegd om inzicht te krijgen in deze nieuwe weg voor ons en verrassend (eigenlijk is het niet echt verrassend 😊) kwam het nieuwe begin veelvuldig in de kaarten terug. Laat je ‘verrassen’ en lees het volgende kroonbericht:


Dit legpatroon is gebaseerd op het laten stromen van een nieuwe vorm van onze spiritualiteit, het gaat over het nieuwe begin in alle facetten van het leven en in de samenleving dat zich nu aan het ontvouwen is (Aas van Bekers).

De Azen in het spel zijn altijd positieve kansen die op onze weg liggen te wachten. Zoals je ziet vielen ze meerdere keren in het legpatroon hiernaast.


Ondanks de onbekende toekomst die op ons afkwam zijn veel mensen daadkrachtig aan het werk gegaan om oude gedachtenstructuren en gedragspatronen achter zich te laten (Bekers VIII).


De autonome mens luistert naar zijn hart en neemt de verantwoordelijkheid voor de keus die hij gemaakt heeft. Hij blijft zijn innerlijke bron volgen (De Geliefden). Hierdoor heeft hij innerlijk en uiterlijk stabiliteit gevonden (Pentakels X).


En nu we ons in die poort bevinden naar het nieuwe begin (Staven IV) hebben we de neiging om terug te vallen in ons oude mechanisme en slaan we aan het piekeren (Zwaarden IX), het is een spannend proces. Je kunt misschien het gevoel hebben dat je op dit moment door elkaar wordt geschud om de stukjes op de goede plaats terug te laten vallen, als een soort van herordening van je systeem, een reset.


We staan aan het begin van een nieuwe levenscyclus. De nieuwe energie zal ons een nieuwe richting intrekken. Dat kan er aanvankelijk voor zorgen dat we ons van binnen chaotisch voelen (De Zot).


Niet wetende wat de goede richting is zullen we ons nog wat wankelmoedig voelen omdat we kunnen worden blootgesteld aan tegenwerkende krachten (De Maan).

Maar de intentie is goed. We hopen en wensen dat we beloning gaan zien voor onze moeite, dat er tastbare resultaten uit zullen voortkomen (Aas van Pentakels).


Uiteindelijk krijgen we helderheid en zal de waarheid ons binnen nu en een half jaar geopenbaard worden. We zullen het doel en de betekenis ervaren van onze inzet en niet meer door tegenslagen worden beïnvloed (Aas van Zwaarden).


 

Na het Keltisch Kruis heb ik vervolgens het legpatroon De Magische Zeven gelegd met de vraag wat wij kunnen doen om ons innerlijk proces en dat van de mensheid zo spoedig mogelijk te laten verlopen.


In dit legpatroon kwam de schildknaap steeds weer tevoorschijn. De schildknapen zijn nog jong, onzeker en redelijk onervaren in hun element, maar zij symboliseren ook een begin van iets waarin we mogen groeien.


Dit betekent bij de Schildknaap van Zwaarden, op de positie van het korte verleden, dat wij niet goed met het denken om zijn gegaan en teveel hebben gepiekerd. De zwaarden staan symbool voor het element lucht wat weer symbool staat voor de ratio.


Op dit moment zien we dat we ons voor boodschappen uit het onbewuste openstellen, hierop vertrouwen en ons door het hart laten leiden. We voelen dat er mooie kansen aankomen, dat zich gunstige gelegenheden aanbieden om tot wasdom te komen (Schildknaap van Bekers).


We staan aan de vooravond van een nieuw avontuur. We zullen binnen nu en een half jaar moed en lef gaan ervaren en ervoor gaan (Schildknaap van Staven).


Wat we hiervoor mogen doen is die grote stap voorwaarts zetten en bewust en vol zelfvertrouwen zelf de touwtjes in handen nemen (De Zegewagen). En niet bij de pakken gaan neerzitten of een slachtofferrol aannemen want dan zie je de mooie kansen niet die voorbij komen (Bekers IV).


De kans bestaat dan dat we de nieuwe inspiratie zullen ontvangen om met onze wilskracht te gaan scheppen wat we willen. De kansen liggen binnen handbereik (De Magiër).


Het resultaat zal zijn dat we alles eindelijk lichter gaan zien. Dit zal een boost geven aan een positieve kijk naar de toekomst. Rust en harmonie zullen we vinden en een periode van opbouw zal beginnen (De Ster).


 

In de vroegte van de ochtend, voordat ik de bovenstaande legpatronen legde, was het onderstaande gedicht in mij naar boven gekomen. Het was een persoonlijke boodschap waarna ik het heb omgezet in een boodschap voor ons allemaal want zo micro zo macro...We zijn een tijdlang in het tijdperk Vissen geweest

Het volk werd omwille van de Vissen-energie gevreesd

Dus werd ons de macht ontnomen

en werden we weggehaald uit onze dromen


We bewogen steeds meer naar ons hoofd

en hebben onszelf hiermee beroofd

van ons gevoel

Terugkomen hiernaar werd het doel


Vissen gaat over visioenen en dromen

hierin zijn velen gelukkig weer terecht gekomen

En zij hebben hun talenten gekanaliseerd

We zijn ook meer naar binnen gekeerd


Want we moesten terugkomen in ons lichaam

dat hebben we de afgelopen jaren geleerd en gedaan

Maar nu komt er een nieuwe tijd

met een andere manier van vorm geven aan onze spiritualiteit


Een nieuwe weg van samen doen en delen

zodat de mensheid zichzelf kan helen

Dus het is een sociaal proces enerzijds

terwijl we aan de andere kant bij de stroom in onszelf dienen te zijn


We raken onszelf nog snel kwijt

dat is voor nu de moeilijkheid

Het oude overlevingsmechanisme wordt geactiveerd

Oude patronen zijn nog niet helemaal afgeleerd


Alert moeten we zijn en onszelf niet kwijtraken

Roep tegen jezelf: ‘ik ben mijn eigen baken!’

Steeds weer terug naar binnen

om de goede stroom te vinden


Dan krijgen we helderheid

en voelen we de vrijheid

om vanuit ons wezenlijke zelf te leven

en ons met gelijkgestemden op de juiste weg te begeven.


213 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page