top of page

Kroonbericht: Gerechtigdheid

Na een periode van wachten voel ik dat er weer beweging komt in onze evolutionaire reis. We krijgen de kans om nog meer zelfbewust te worden en te voelen hoe krachtig we zijn.


Ik vroeg om drie aspecten van waar we nu staan en trok 3 kaarten voor de DRIE ASPECTEN-LEGGING. In dit legpatroon geven de drie kaarten drie verschillende aspecten weer van het onderwerp waarover duidelijkheid gevraagd is. Het is mogelijk dat de drie kaarten een verloop van verleden naar heden naar toekomst laten zien maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.


Ridder van Bekers Gerechtigdheid of Rechtvaardigheid Zwaarden IIIVan de stappen die je in het verleden gezet hebt zul je in het heden het resultaat zien. Als je hiervan diep bewust bent maak je heel behoedzaam (Ridder van Bekers) iedere keer opnieuw keuzen die in balans zijn met je ziel. Blijf steeds kalm en gecentreerd (Ridder van Bekers) dan zijn het rechtvaardige stappen die je zet (Gerechtigdheid). En je zou over je gemaakte keuzen dan ook geen schuldgevoel hoeven krijgen. Soms kan het wel zijn dat je een keus moest maken die pijnlijk was omdat die keus toch echt niet bij jouw aanleg hoort. Maar als je terugdenkt aan jouw afweging destijds weet je dat het niet anders kon en moest je deze, voor jou verstandige keus maken die tegen je gevoel in ging (Zwaarden III).


Hoe je leven er nu uitziet is het resultaat van de mate waarin je steeds rechtvaardig bent geweest naar jezelf


De verwachtingen die we ooit hadden van onszelf of van een ander behoren tot de verleden tijd. We moeten nu kritisch kijken naar onszelf en de verantwoordelijkheid nemen voor welke keuzen we hebben gemaakt en nog gaan maken (Gerechtigdheid). Wat we ooit gekoesterd hebben is een nutteloze last en mag losgelaten worden.


Wees gewoon op je gemak met jezelf en laat je illusies en dromen varen. Wees liefdevol naar jezelf in alles wat je doet en geniet van dat wat is (Ridder van Bekers).


Het gevolg is dat je alles in jezelf welkom heet en daarmee verwelkom je ook de ander. Hierdoor hebben we de kans om samen te werken. Dit zal een waardevolle bijdrage leveren aan het geheel. Het is een tijd voor nieuwe wegen en dat is waar het tijdperk van Waterman om gaat: gelijkwaardigheid, broederschap, vrijheid, bewustzijn en waarheid.


Niet meer strijden tegen maar van binnenuit de groep het nieuwe en het zuivere geboren laten worden

(Manuela van der Knaap)


Het zaad dat we in het verleden gepland hebben voor nieuwe wijsheid heeft de tijd gehad om te rijpen. We wilden ons bewustzijn ontwikkelen en hebben nieuwe ideeën uitgezaaid. De vruchten kunnen geoogst worden. We gaan het besef krijgen dat we op een bepaalde manier zelf invloed hebben op hoe ons leven verloopt en dat er niets voor niets gebeurt in het universum. Daarmee laat Gerechtigdheid ook het ontwaken tot bewustzijn zien. Het is een nieuw begin van een hoger niveau. Dit is een opstap naar de energie van 2024, jaar van Gerechtigdheid.


De confrontatie met de energieën van Gerechtigdheid, die de komende weken sterker is dan anders, is heftig als je in het verleden minder bewust bent geweest van je eigen inbreng in situaties. Misschien heb je geen uitgebalanceerde keuzen gemaakt of wilde je voldoen aan de geldende norm van het collectief.


Ook in de buitenwereld zien we de hang naar rechtvaardigheid opkomen. Men gaat op zoek naar de waarheid en oneerlijke zaken worden niet meer getolereerd. Veel rechtszaken worden aangespannen tegen de overheid en tegen de mensen die verkeerde houdingen hebben aangenomen. Er moet verantwoording genomen worden voor hun daden.


Een ander negatief aspect van Gerechtigdheid is dat het kan zijn dat jij de verantwoordelijkheid hebt genomen terwijl die eigenlijk bij de ander hoort te liggen. Zolang wij op relationeel vlak zelf alle verantwoordelijkheid dragen zal de ander nooit bij zichzelf kunnen komen. Dus laat het en neem voortaan alleen de verantwoordelijkheid voor jezelf. We zullen op dit moment deze energieën dieper gaan voelen. Als je bewust bent van jouw patronen op dit gebied kunnen die nu geheeld gaan worden.We waren teveel aan verwachtingen gebonden

Onze eigen weg gaan leek voor een andere ronde

Maar nu voelen we dat er iets moet gebeuren

want het mag niet op dezelfde manier door blijven zeuren


We moeten doorzetten, het is een doorbraak

Misschien voel je een rare angst dat je iets kwijtraakt

Het voelt zo vreemd en tegelijk is het zo zwaar

maar een heel ander gevoel wordt ons gewaar


We nemen afscheid van onze verwachtingen

en worden misschien geraakt in oude dingen

Maar we nemen vanaf nu de verantwoordelijkheid

voor onze eigen keuzen op dit moment en voor altijd


Ik weet het zeker

hierna wordt het beter

PS Ik heb in twee artikelen eerder geschreven over de kaart Gerechtigdheid. Het was in het artikel van de jaarkaart voor 2015 waarin gesproken wordt over de aanzet naar de energie van rechtvaardigheid .

Het andere artikel gaat over de chaos die ontstond in 2020 en over de energie van Gerechtigdheid die je kan helpen wanneer je aan jezelf begint te twijfelen.


208 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page