top of page

Kroonbericht: Vertrouwen en GeduldIn het eerste Kroonbericht van ruim twee jaar geleden viel De Toren op de positie van het heden*. Dit gaf toen aan dat de coronacrisis voor een grote groep mensen kwam als een donderslag bij heldere hemel. En nu is de energie van De Toren opnieuw aanwezig. Ik vroeg mij af wat De Toren ons op dit moment wil laten zien en ontving dezelfde dag antwoord in het astrologische artikel van Manuela van der Knaap over de horoscoop van de totale Bloedmaansverduistering van 16 mei 2022*. Ik wil die informatie graag met jullie delen.


Alle schuingedrukte tekst is afkomstig uit de hierboven genoemde horoscoop."De horoscoop voor het komende jaar laat duidelijk een diepe transformatie zien van het waardesysteem. Dus ik verwacht dat het oude financiële systeem nu echt zal vallen (De Toren) en dat de zittende macht zal proberen met manipulatie en angst een nieuw controlesysteem te implementeren. Maar dit gaat zo goed als zeker mislukken of zal van korte duur zijn (De Toren) en zal alleen een deel van de bevolking kunnen bespelen en vangen.

De pijnlijke confrontatie (De Toren) is een stap om te doorgronden wat er is misgegaan in onze wereld en om die basis van waarde te herstellen. In dit herstel speelt ons Hart, en daarmee de Liefde, een hoofdrol en zal onder druk en pijn haar centrale positie in ons en in onze maatschappij weer in kunnen nemen."


Voor het nieuwe Kroonbericht legde ik die dag het legpatroon Het Keltisch Kruis en ik was verwonderd over de synchroniciteit* tussen de horoscoop en de tarotkaarten die ik getrokken had.


Je zult niet altijd de duiding herkennen en het past misschien niet in jouw realiteit die je op dit moment in de wereld ziet. Het zijn namelijk de innerlijke processen die door de kaarten weergegeven worden en die ook in een horoscoop zichtbaar worden. De oude kennis uit de Hermetische geschriften vertelt dat geest gaat voor de stof.


"De innerlijke processen zijn de processen die je niet ziet aan de buitenkant maar die wel de motor zijn achter wat zich gaat manifesteren."


HET KELTISCH KRUIS

Op de positie van het heden ligt Bekers VI. De Bekers staan onder andere voor gevoelens als vergeving en liefde. De banden met onze geliefden worden hersteld, er is een hang naar harmonie. Het getal zes is het getal van de Grote Arcanakaart De Geliefden, de jaarkaart voor 2022*. De kleine arcanakaart Bekers VI laat zien dat we op weg zijn naar de schoonheid van de kaart De Geliefden.


"Deze totale BloedMaansverduistering gaat in haar essentie over het zichtbaar maken en naar buiten brengen van je innerlijke schoonheid. Het is tijd dat de prachtigste innerlijke juwelen die in vele jaren geslepen zijn, het daglicht mogen gaan zien."


De harmonische energie van Bekers VI wordt versterkt door de kaart De Ster die dwars op de kaart ligt.

De grote Arcanakaart De Ster herinnert ons eraan naar binnen te keren en te vertrouwen op ons wezenlijke Zelf. De Stervrouw laat zich de weg wijzen naar de toekomst en vertrouwt op haar goede gesternte. De sterren staan voor een blik in de toekomst waar de astrologie ons toe in staat stelt en daarmee vertrouwen te hebben op een goede toekomst.


"De maansverduistering van 16 mei j.l. is de groei en ontwikkeling voor het komende jaar voor onze binnenwereld (tot juni 2023), maar ook voor de interne situatie van andere entiteiten zoals regeringen, stichtingen en bedrijven, enzovoort."


In de basis gaat het over eigenschappen van De Hogepriesteres*, zij spreekt in orakels, het zijn boodschappen uit het diepste innerlijk en gaan voorbij aan het denken, voorbij aan woorden. Het is de taal van de ziel.


"Voor het lichaam staan vooral de zintuigen extra onder druk en kunnen transformaties doormaken. Zoals extra nieuwe zintuigen die mogelijk wakker worden, zoals bijvoorbeeld telepathie of het spreken van een lichttaal."


De Koning van Bekers laat ons zien dat wij geluisterd hebben naar onze innerlijke wijsheid en hier ook mee voor de dag zijn gekomen.


"Mercurius retrograde, tot 2 juni, vraagt van ons om innerlijke communicatie extra aandacht te geven en dit de basis laten zijn van je communicatie en bewegingen naar buiten."


Op de positie van het heden ligt zwaarden VI*, deze kleine maar niet onbelangrijke arcanakaart liet in het eerste Kroonbericht zien dat de crisis in de basis ging over de doorgang naar een nieuw tijdperk. We zijn toen gestaag op weg gegaan om de balans in evenwicht te krijgen. We bevinden ons nog steeds op deze weg. Het is een langzaam proces.


"We zijn stap voor stap op weg naar absolute vrijheid. Het zuivere ware bewustzijn zal naar buiten gaan stromen de wereld in, samen met andere mensen in onze omgeving ontstaat er een nieuwe norm van vrijheid.

De doorgang naar het nieuwe is het vinden van de natuurlijke organische groei en het verbonden zijn met het universele dat altijd in omvattendheid functioneert. Over dit thema komt het komende jaar extra bewustwording."


In de nabije toekomst laat De Schildknaap van Staven ons zien dat een kans ons pad zal kruisen om nieuwe richtingen te gaan zoeken. We gaan geloven in onszelf en we zullen een innerlijke vrijheid gaan ervaren. We krijgen lef en moed en gaan op avontuur!


"De tijd is gekomen om te stralen en om je schoonheid te tonen. Ook komen er nieuwe lagen van bewustzijn vrij in ons. Het ervaren van absolute vrijheid, ruimte en super bewust ZIJN is ongelofelijk om te mogen ervaren en een grote zegen. Vanuit deze frequenties in ons bestaat het niet meer dat er geen vrijheid zal zijn. Dat kan gewoon niet. Dit is wat we nu aan het ontvangen en integreren zijn in onszelf."


De energie van De Magiër heeft invloed op de goede tendens. We hebben laten zien dat we initiatief durven nemen en willen doorzetten. Met de scheppende energie van De magiër kun je bereiken wat je wenst.


"Er openen het komende jaar nieuwe spirituele mogelijkheden en vaardigheden die nog niet eerder op Aarde belichaamd zijn. Het veld van het Eenheidsbewustzijn kan nu op een praktische manier geleefd worden en we krijgen nieuwe gereedschappen om vanuit deze magische lagen van het bestaan te kunnen gaan leven."Ook de energie van De Ridder van pentakels heeft een goede invloed. We hebben uithoudingsvermogen laten zien en zijn zeer geduldig geweest. We hebben nu vaste bodem onder de voeten en willen productief te werk gaan.


"We hebben het lef om los te komen van manipulerende krachten en helemaal op onze eigen grond te staan."


Bekers VII ligt op de positie van de angst of vrees. Deze illusiekaart spiegelt de vrees van velen dat een goede toekomst een utopie zou zijn. Er wordt gespeculeerd over een teloorgang van de wereld door de op handen zijnde ‘Great Reset’.


"De ‘economische denktank’ World Economic Forum (WEF) schetst een beeld van de toekomst met ‘You will own nothing and will be happy’. Op allerlei internationale vlakken van bestuur wordt hard gewerkt achter de schermen om dit allemaal mogelijk te maken met een basisinkomen en waarmee alles wat je bezit eigendom wordt van de Centrale Banken en we bestuurd kunnen gaan worden door grootmachten zoals Europa en de World Health Organisation (WHO)."


Nadat we innerlijke vrijheid hebben ervaren zullen wij, binnen nu en uiterlijk een half jaar, veel geduld opbrengen en vertrouwen op de gang van de natuur. Dit zijn eigenschappen van De Koningin van Pentakels. We zullen meer aandacht besteden aan onze voeding en onze gezondheid. Een realistische kijk helpt ons hierbij. Een vruchtbare fase zal aanbreken.


"We zullen vertrouwen op de goddelijke timing en dat alles zich op een organische manier op het juiste moment ontvouwt.

Aandacht, aanwezigheid en geduld zijn nodig om het natuurlijke in overvloed te reproduceren en te vermeerderen. Dat is hoe het universele verbonden is en hoe de stroom van de Bron functioneert. Het gaat het komend jaar om het ontdekken en weer verbinden met deze stroom van universele overvloed als basis van het leven."


De extra toekomstkaart De Keizerin weerspiegelt de natuurlijke groei en het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden. We komen terecht in een periode van groei en ontwikkeling en zullen bruisen van energie. Onze creativiteit zal gaan stromen en we zullen nieuwe dingen ter wereld brengen.


"De natuur kan zonder moeite de upgrade van het oorspronkelijke Oerbewustzijn ontvangen en onder de natuur valt ook ons lichaam. Dus alles wat verbonden is met het universele natuurlijke en organische is bezig deze upgrade te ontvangen. Dit betekent dat we gaan functioneren zoals het oorspronkelijk vanuit de schepping bedoeld is.

Ook voor het collectief is dit de richting waarin we ontwikkelen. Het ontdekken van de overvloed die de natuur en het universum ons altijd bieden is een belangrijke weg tijdens het ineenstorten van het oude systeem.

Het zaad uit de natuur is de belichaming van vruchtbaarheid en schoonheid en is altijd verbonden met het universele van de Bron."*Lees hier het volledige artikel van Manuela van der Knaap over De horoscoop van de totale Bloedmaansverduistering voor het komende jaar


*En meer over:

De Toren in het Kroonbericht: De Val van 25 maart 2020De jaarkaart van dit jaar 'De Geliefden'


De Hogepriesteres in het artikel 'Overstijgen van Dualiteit'


De kaart Zwaarden VI in mijn eerste Kroonbericht van 22 maart 2020 'Overgang naar een nieuwe Tijdperk'312 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page