top of page

Kroonbericht: Overgang naar een nieuw tijdperk


15 maart 2020 heb ik de kaarten geraadpleegd en de I Tjing geworpen om inzicht te krijgen in de pandemie van het coronavirus.


In vijf opeenvolgende artikelen beschrijf ik welke inzichten de tarot mij heeft gegeven. Ik heb de artikelen Kroonberichten genoemd verwijzend naar de kroon op de kaart De Toren en het coronavirus (corona=kroon).


Ik begin met de duiding van dit legpatroon bij de kaart die in de basis ligt van Het Keltisch Kruis: Zwaarden VI

Deze kaart laat zien dat we afstevenen op een ander gebied, we zijn op weg naar een ander bewustzijnsniveau. Planeet aarde en de mensheid komen in een ander tijdperk en dat gaat niet zonder slag of stoot.


Zoals de personen in de boot bevinden wij ons op roerige wateren. Wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje en zijn aarzelend en langzaam op weg naar andere tijden. Onze grote zorgen, gesymboliseerd door de zwaarden, over onder andere het milieu en de opwarming van de aarde, nemen wij mee op onze reis. We zijn op doortocht van het ene tijdperk naar het volgende. Het oude Vissentijdperk laten wij achter ons en we betreden het Watermantijdperk. Tegelijk laten wij het oude patriarchaat achter ons om op weg te gaan naar een nieuw paradigma. Het is onbekend gebied voor ons en deze overtocht zal voor veel mensen angsten met zich meebrengen. Deze crisis is een deel van het evolutionaire proces.


We varen de goede kant op indien we bereid zijn gecentreerd te blijven, ons niet laten beïnvloeden en vertrouwen hebben op onze innerlijke bron. Er is nu tijd voor onze spirituele oefeningen, zoals meditatie en yoga, zodat we hoog in onze trilling kunnen blijven en ons niet van de wijs laten brengen.


We zien op de positie van de toekomst de kaart Het Oordeel liggen, de tarotkaart van dit jaar. Deze grote arcanakaart laat zien dat wij beoordeeld worden op onze eigen daden waarna een heel nieuwe begin kan aanbreken of dat je naar een heel andere richting getrokken wordt, de richting die je verder zal brengen op jouw evolutionaire pad. Maar bovenal dat wij onszelf gaan laten zien wie wij in wezen zijn.

Ik schreef in januari over deze jaarkaart: “Nadat we ons oude zelf hebben afgelegd kan men als het Ware Zelf uit de duisternis tevoorschijn komen”


de I Tjing zegt:

Het licht is in de aarde verzonken

‘De Verduistering van het Licht’

Het is bevorderlijk in de nood standvastig te zijn


De duisternis is ingetreden. Binnen nu en ongeveer zes maanden zal er in de situatie verlichting komen, waarna iedereen opgeroepen wordt om daadwerkelijk naar hun hart te luisteren, óók de groep van rijke en invloedrijke personen. Meer over deze groep in het kroonbericht over hebzucht en edelmoedigheid.


22 maart 2020


Kroonbericht 2: Yin en yang

Kroonbericht 3: De val

Kroonbericht 5: De invloeden

Korte samenvatting van de kroonberichten569 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page