Kroonbericht: Overgang naar een nieuw tijdperk


Ik heb sterk getwijfeld om te schrijven over de wereldwijde gezondheidscrisis die ons gaandeweg ook treft in de vorm van een economische recessie.


Er zijn angstige mensen en beschuldigende mensen, ik wil een tegengeluid geven maar vind dit tegelijk ook heel spannend. Ik besef dat deze crisis mij een uitdaging biedt zoals het voor iedereen op aarde een uitdaging in zich draagt.

Er zijn velen onder ons die in vertrouwen zijn en gelukkig blijft deze categorie mensen in aantal groeien.


Een week geleden heb ik de kaarten geraadpleegd en de I Tjing geworpen om inzicht te krijgen in de pandemie van het coronavirus.


In vijf opeenvolgende artikelen beschrijf ik welke inzichten de tarot mij heeft gegeven. Ik heb de artikelen Kroonberichten genoemd verwijzend naar de kroon op de kaart De Toren.


Ik begin met de duiding van dit legpatroon bij de kaart die in de basis ligt van Het Keltisch Kruis: Zwaarden VI

Zwaarden VI laat zien dat we afstevenen op een ander gebied, we zijn op weg naar een ander bewustzijnsniveau. Planeet aarde en de mensheid komen in een ander tijdperk en dat gaat niet zonder slag of stoot.


Zoals de personen in de boot bevinden wij ons op roerige wateren. Wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje en zijn aarzelend en langzaam op weg naar andere tijden. Onze grote zorgen over onder andere het milieu en de opwarming van de aarde, gesymboliseerd door de zwaarden, nemen wij mee op onze reis. We zijn op doortocht van het ene tijdperk naar het volgende. Het oude Vissentijdperk laten wij achter ons en we betreden het Watermantijdperk. Tegelijk laten wij het oude patriarchaat achter ons om op weg te gaan naar een nieuw paradigma. Het is onbekend gebied voor ons en deze overtocht zal voor veel mensen angsten met zich meebrengen. Deze crisis is een deel van het evolutionaire proces.


We varen de goede kant op indien we bereid zijn gecentreerd te blijven, ons niet laten beïnvloeden en vertrouwen hebben in onze innerlijke bron. Er is nu tijd voor onze spirituele oefeningen, zoals meditatie en yoga, zodat we hoog in onze trilling kunnen blijven en ons niet van de wijs laten brengen.


We zien op de positie van de toekomst de kaart Het Oordeel liggen, de tarotkaart van dit jaar. Deze grote arcanakaart laat zien dat wij beoordeeld worden op onze eigen daden waarna een heel nieuwe begin kan aanbreken of dat je naar een heel andere richting getrokken wordt, de richting die je verder zal brengen op jouw evolutionaire pad. Maar bovenal dat wij onszelf gaan laten zien wie wij in wezen zijn.

Ik schreef over deze jaarkaart: “Nadat we ons oude zelf hebben afgelegd kan men als het Ware Zelf uit de duisternis tevoorschijn komen”.


de I Tjing zegt:

Het licht is in de aarde verzonken

‘De Verduistering van het Licht’

Het is bevorderlijk in de nood standvastig te zijn


De duisternis is ingetreden. Binnen nu en ongeveer zes maanden zal er in de situatie verlichting komen, waarna iedereen zich geroepen voelt om daadwerkelijk naar hun hart te luisteren, óók de groep van rijke en invloedrijke personen. Meer over deze groep in het kroonbericht over hebzucht en edelmoedigheid.


Kroonbericht 2: Yin en yang

Kroonbericht 3: De val

Kroonbericht 4: Hebzucht en edelmoedigheid

Kroonbericht 5: De invloeden

Korte samenvatting van de kroonberichten


451 keer bekeken6 reacties
Volg mij
  • Facebook Basic Square

©  Copyright 2010 -2019 Tarot Heiloo KvK 37148782