top of page
Tarotconsultant Carla Sijtsma

Het verhaal dat ik over mijzelf ga vertellen begint in 2005. In dat jaar had ik mijn ziekte van Crohn geheeld en voelde ik diep van binnen dat ik de mensen moest laten weten dat niet alleen een verkoudheid of een griepje te wijten is aan stress. Ik was tot de overtuiging gekomen dat veel van onze stress tot uiting komt in ons lichaam. Als je lichaam ziek is geworden door verkeerd aangeleerde patronen en je verandert deze patronen dan komt je psyche opnieuw in evenwicht, je lichaam komt tot rust, er ontstaat regeneratie en je lichaam krijgt de kans om zichzelf te genezen.

Maar hoe moest ik uiting geven aan dit weten? Ik had geen idee. Het bleef in mijn hoofd rondjes draaien. Totdat ik een artikel las met de titel: ‘Tarot speurt bron van ziekte op’, geschreven door buro van tarot. Het artikel begon als volgt: ”Uit onze taal blijkt al dat psychische klachten vaak hun lichamelijke weerslag kennen. Denk maar eens aan uitdrukkingen als ‘iets op je lever hebben’, ‘ergens koppijn van krijgen’, en ‘door de knieën gaan’.” Je begrijpt dat het artikel direct mijn volle aandacht had. Ik heb mij meteen bij het buro ingeschreven voor de basiscursus tarot. Dit was mijn allereerste kennismaking met de tarotkaarten.

De kaarten hadden direct een enorme fascinatie op mij en na de basiscursus ben ik begonnen aan de opleiding tarotconsultant. Het bleek dat ik de kaarten nog beter kon leren lezen als ik er veel mee aan het werk zou gaan. Dus dat hield in dat ik veel kaarten moest gaan leggen en duiden, ook voor anderen. Ik trok de stoute schoenen aan en schreef mij in bij de kamer van koophandel. Op 1 maart 2009 was mijn tarotpraktijk een feit.

 

Een jaar later wilde ik meer doen met de tarotkaarten. Ik besloot mijn vaste dienstverband bij een zorginstelling op te zeggen en mij volledig te gaan richten op het geven van tarotcursussen.

Dit was leuk! Hier kon ik mijn passie in kwijt!

 

Ondertussen hadden de kaarten met de symbolen mij zodanig te pakken dat ik mij verder wilde verdiepen in symboliek. In het najaar van 2011 ben ik gestart met de 3-jarige opleiding Jungiaanse Psychologie en heb hierna nog twee verdiepingsjaren gevolgd. De kennis van deze analytische psychologie is voor mij van grote waarde gebleken. Het helpt mij bij het verkrijgen van een dieper inzicht in de psyche van de vraagsteller.

Door het duiden van de symbolen geef ik mijn klanten cruciale inzichten in hun psychische en/of lichamelijke gezondheid. Ik geef ze de antwoorden op hun vragen of een kijkje in de toekomst.

 

Ik word blij van het werken met de kaarten omdat zij mij in verbinding brengen met onze liefdevolle innerlijke wijsheid en omdat zij van onschatbare waarde kunnen zijn bij het oplossen van problemen of het werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb mijn roeping  gevonden en leef mijn missie!

 

Zou je graag willen weten wat jouw innerlijke stem jou wil laten weten? Neem dan contact met mij op en bel mij voor een consultafspraak op 06 1278 3640 of stuur een mail naar carla_sijtsma@hotmail.com 

 

 

 

bottom of page