top of page

Kroonbericht: Het vervolgHet is 14 juni en ik ben erg benieuwd hoe onze situatie in deze coronatijd zal verlopen. Ik heb veel vertrouwen in het universum maar soms maak ik mij ook zorgen om alle maatregelen die genomen zijn en nog genomen gaan worden waardoor onze vrijheid misschien nog meer ingeperkt gaat worden.


Op 15 maart ontving ik met hulp van de tarot inzicht in de Covid-19pandemie en heb toen de tarotreading uitvoerig in achtereenvolgend zes kroonberichten beschreven.

Er is verandering gekomen in de situatie en daarom kunnen we weer dezelfde vraag stellen.Ik trok de tien kaarten voor het KELTISCH KRUIS en vroeg om Inzicht in de coronacrisis:


De kaart Zwaarden VI is opnieuw op dezelfde positie gevallen als in het Keltisch Kruis van 15 maart en laat zien dat wij gestaag voortgaan in het proces van onze evolutie en aarzelend op weg zijn naar andere tijden.


Over dit pad, dat wij gezamenlijk belopen, kun je meer lezen in het kroonbericht ‘Overgang naar een nieuw tijdperk’.Aanvankelijk zijn we geduldig geweest en hebben we ons gehouden aan alle maatregelen. We wilden, gelijk de Ridder van Pentakels, natuurlijk weer vaste bodem onder de voeten krijgen. We hebben ons van onze beste kant laten zien en alles op alles gezet. Maar nu zijn we daar klaar mee.
Het zijn oncomfortabele tijden en de situatie op dit moment is dat we ongeduldig worden. Ongeduldig als de twee ridders in het midden van het legpatroon, die hakkend en vol vuur op hun paard in volle draf op hun doel afstevenen.


Dat ongeduld is er ook omdat de meesten onder ons zich zorgen maken. De armzalige figuren op Pentakels V voelen zich verlaten. Ze zijn bang dat ze geen steun krijgen en zijn erg afhankelijk van anderen. Ze staan op een wankele bodem.

Ik kan mij ook voorstellen dat mensen bang zijn de zeggenschap te verliezen over zichzelf. Op de kaart wordt duidelijk weergegeven dat de mensen niet hun eigen spirituele licht achter het kerkraam zien schijnen.


Maar er is ook een andere groep mensen die vol vertrouwen is en hun instincten volgt. Zij volgen

hun hart en net zoals De Zot staan zij open voor het nieuwe. Zij durven de uitdaging aan en gaan moedig de nieuwe tijd tegemoet. Lees meer over deze invloedrijke groep in het kroonbericht ‘De invloeden’

We bevinden ons in het geboortekanaal naar die nieuwe tijd en dit zorgt voor veel verwarring zoals beschreven staat in mijn vorige artikel over De Dwaas en de verwarring.


De optimistische groep mensen zijn vastbesloten en gefocust op hun doel. Zij stralen hun energie de buitenwereld in. Het zijn De Magiërs die met hun verbeelding, hun gedachtekracht de nieuwe initiatieven neerzetten.

…. Imagine all the people living life in peace...

(John Lennon)


Alle talenten liggen binnen handbereik en met wilskracht kunnen wij scheppen wat we willen.


Met het zwaard van de Aas van Zwaarden in de hand hopen we dat er helderheid en duidelijk komt in het covidvirus en dat onze regering de juiste besluiten neemt. Wij wensen ook dat wij standvastig zullen blijven in de focus op ons doel naar vrijheid en gelijkwaardigheid.


Binnenkort zullen wij licht zien aan het einde van de donkere tunnel. De Ster bemoedigt ons en geeft hoop. De symboliek van dit hernieuwde vertrouwen wordt afgebeeld door de ibis in de boom op de kaart. De ibis werd in vroeger tijden in Egypte vereerd als heilige vogel en is het symbool van de herboren ziel. Het is de spirituele kracht die ons begeleidt naar een nieuw niveau van bewustzijn.

Tijdens de crisis zijn we oog in oog komen te staan met de naakte waarheid en zullen we nog snel te beïnvloeden zijn. Contemplatie en meditatie zijn belangrijk bij het terugkeren naar het zelf. Wij krijgen de kans om ons open te stellen voor de wijsheid van de kosmos. De sterren op de kaart staan voor een blik in de toekomst: onze weg staat in de sterren geschreven.


”Juist in het tragisch falen van het Ik beginnen de goddelijke vonken van het zelf in de mens door te schemeren.” (Carl Gustaf Jung)


Pentakels II op de positie van de toekomst laat zien dat het voor ons allemaal een uitdaging zal worden om te blijven vertrouwen op ons ware Zelf. We kunnen het zien als het oefenen en het leren om deze eigenschap onder de knie te krijgen. Periodes van kracht en wankelmoedigheid zullen elkaar makkelijk kunnen afwisselen.

Christina von Dreien zegt in het boek ‘Het visioen over het goede’ het volgende:

“Vol vertrouwen en hoop op het ‘happy end’ dat al vastligt, leven we met ons allen in een opwindende tijd waarin de laatst stuiptrekkingen van het onlicht blijkbaar nodig zijn, zodat het licht zich in het hart van alle mensen kan ontvouwen. Sommige mensen hebben daar zware en uitdagende levenssituaties voor nodig, waarin ze leren hoe ze bepaalde patronen kunnen loslaten en onvoorwaardelijke liefde in de praktijk kunnen brengen, maar bijvoorbeeld ook hoe ze uit hun slachtofferrol kunnen stappen en in hun kracht kunnen gaan staan, zodat ze het leven weer in eigen hand kunnen nemen en gelukkig kunnen zijn.”


291 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page