top of page

Kroonbericht: De InvloedenDe drie kaarten die rechtsonder en boven elkaar liggen in het legpatroon laten de invloeden zien op de uitbraak van het virus.

In deze tarotlegging zijn die kaarten alle drie hofkaarten.


De hofkaarten vertegenwoordigen in een legpatroon, als zij op de positie van de invloed liggen, meestal de belangrijke personen in onze omgeving. Maar zij kunnen ook de sfeer laten zien waarin iets gebeurt of een karakteristieke eigenschap van een bepaalde persoonlijkheid. De hofkaarten zijn vaak lastig te duiden.


We beginnen bij de Schildknaap van Staven die op de positie ligt van onze eigen invloed.

We kunnen de schildknaap in dit legpatroon zien als 'de mens'.

De Staven vertegenwoordigen het element vuur. Het draagt de kwaliteit in zich van actie, moed en zelfvertrouwen. Vuur wil dingen op gang brengen. De schildknapen laten een kans zien tot het begin van een ontwikkeling in hun element, dus voor deze schildknaap is dat het vuur.

De mensheid krijgt nu de kans om haar potentieel verder te laten groeien. Creativiteit is ook een eigenschap van vuur en dat is op dit moment in overvloed aanwezig.

Het is de kans op het begin van vernieuwing, laten we allemaal deze kans aanpakken!


De volgende kaart is de Koning van Zwaarden en ligt op de positie van de invloed door een belangrijke persoon of, in deze, een groep. De koningen in de tarot zijn volgroeid en actief in hun element. De zwaarden symboliseren het element lucht en worden geassocieerd met intellect, analyse en rationaliteit.


De koning in dit Keltisch Kruis draagt een te grote kroon, het te grote ego, en vertegenwoordigt de groep machtsbepalende personen en anderen die een te groot ego hebben.

Zij zijn doorgeslagen in het nemen van hun zakelijke beslissingen, zij hebben geen rekening gehouden met de mens op zich.

De Wereld Handels Organisatie heeft berekend -dit is een kwaliteit van het element lucht- dat de impact van het virus op de economie veel groter is dan de kredietcrisis van 2008. Dus het is nu de tweede economische crisis binnen relatief korte tijd.


Zie je de drie vlinders achterop de troon van de koning? Als je bedenkt dat de vlinder het symbool is van transformatie begrijp je misschien wel mijn vermoeden dat deze ezels zich nog een keer zullen gaan stoten aan dezelfde steen om te komen tot een verandering in henzelf en daarmee in de houding naar hun medemens.


De derde kaart die invloed heeft op de situatie is de Ridder van Bekers. De ridders staan vaak voor een stemming waarin iets gebeurt. De bekers zijn het symbool voor het element water dat de eigenschappen in zich draagt van spiritualiteit, vergeving, liefde en empathie.


De invloed van de kaart, op deze positie in dit legpatroon, laat zien wat onze wens is. Je ziet dat deze ridder een beker komt brengen, een beker met liefde en empathie. De wens van de overgrote meerderheid van de mensen is vrede op aarde. Sinds lange tijd bidden en mediteren mensen, zij stralen liefde de wereld in om vrede op aarde te brengen. Geen enkele kracht is zo sterk als de kracht van onze gedachten en daarom heeft ook deze groep veel invloed op de gebeurtenissen op de aarde.De I Tjing heeft een mooie boodschap voor hen:

" Jullie geduldig gedragen lijden is voltooid en zal spoedig voorgoed worden verlicht door de natuurlijke, onvermijdelijke golving van yin naar yang."

Van yin naar yang betekent in dit licht: van teruggetrokken en naar binnen gekeerd naar actief naar buiten treden met die liefde, met de spiritualiteit.Kroonbericht 2: Yin en yang

Kroonbericht 3: De val

Kroonbericht 5: De invloeden

Korte samenvatting van de kroonberichten
234 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page