top of page

Kroonbericht: Hebzucht en edelmoedigheid


Links in het legpatroon Keltisch Kruis, waaraan ik gevraagd heb inzicht te krijgen in de pandemie van het corona-virus, ligt Pentakels IV.


Deze kleine arcanakaart ligt op de positie van het verleden en laat ons zien waar de situatie, waarin wij nu verkeren, zijn oorsprong heeft.


Het pentakel symboliseert aardse zaken zoals geld, materie en ons lichaam met zijn zintuigen. Dit symbool heeft ook te maken met onze gezondheid en levenskracht.

We zien dat de figuur het pentakel stevig vasthoudt. Dit wil zeggen dat hij zijn geld en zijn natuurlijke levensenergie niet laat stromen. We kunnen hieruit opmaken dat de huidige situatie van de wereld is voortgekomen uit het vasthouden van geld waardoor het leven is gestagneerd.Circulatie van geld, dus van levensenergie, houdt onze levenskracht in stand. De enorme schok die de wereld getroffen heeft, lijkt ook een zuivering te zijn:

Pentakels VI ligt, aan de andere kant van De Zon, tegenover pentakels IV. Dit is de positie van de nabije toekomst en we kunnen zien dat de edele zijn geld geeft. Hij heeft hiervoor moed nodig want geld is voor hem alles. Het is waar hij zijn levenskracht vandaan haalt en voordien voor zichzelf heeft gehouden. De balansschaal komt enigszins in evenwicht.

Het is een stapje vooruit. Het huis dat symbool staat voor zijn bestemming is in zicht. In de verte zien wij al wat laag struikgewas groeien, het teken van iets van vruchtbaarheid.Inderdaad merken wij de vrijgevigheid op van velen, van kleine en van grote ondernemingen, van grote bedrijven en regeringen.


De noodpakketten van de verschillende regeringen moeten huishoudens, ziekenhuizen en omvallende bedrijven uit de brand helpen.

Wij kunnen ons afvragen of die gulheid altijd uit edelmoedigheid voortkomt of vanuit een heel ander motief. Veel Amerikanen kunnen binnenkort een check van een flink aantal dollars verwachten. Deze check is bedoeld om te zorgen dat ze geld blijven uitgeven. De reden? Om de economie te steunen...


Zullen de machthebbers het dan nooit leren? Het lijkt of ze in een staat van ontkenning verkeren. De edele, lees de elite, op de kaart Pentakels VI staat met zijn rug naar zijn huis toe, zijn ware bestemming ziet hij nog niet.Kroonbericht 2: Yin en yang

Kroonbericht 3: De val

Kroonbericht 4: Hebzucht en edelmoedigheid

Kroonbericht 5: De invloeden

Korte Samenvatting van de kroonberichten


78 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page