top of page

Kroonbericht: Yin en yang


De Zon en Bekers III liggen in het midden van Het Keltisch Kruis en het uitbreken van de pandemie lijkt hier allemaal om te draaien.

Bovenop De Zon ligt Bekers III dwars. Deze kleine arcanakaart laat zien dat we de oogst samen vieren en gelukkige tijden beleven. Nu is deze energie een dwarsligger geworden en het tij is zich aan het keren.


Het is een universeel principe dat als iets doorschiet er een kracht ontstaat die ons weer terug kan brengen naar het midden.


De Zon is vol energie, doorgaans draagt deze kaart een positieve energie, veel energie ook. Het kan doorslaan zoals bij iemand die teveel energie heeft verbruikt en opgebrand is geraakt. Het is beter als wij de balans houden want dan blijven we in goede gezondheid en kunnen we onbekommerd genieten. De zonnige kant van het leven zien en nieuwe inzichten krijgen maakt ons enthousiast maar het is verstandig om onze grenzen te bewaken.


Als je in je groei bent aangekomen bij het archetype van de Zon voel je je krachtig en kun je staan voor wat voor jou belangrijk is. Je hoeft jezelf niet meer te bewijzen en je voelt je vrij om jezelf te zijn. Maar als men in deze fase van optimisme en groei blijft hangen zal men teveel overtuigd gaan raken van zijn eigenwaarde en kan men last krijgen van grootheidswaanzin.

De balans raakt zoek zoals wij bijvoorbeeld zien in onze economie, steeds maar weer op zoek naar groei, steeds meer winst willen maken, het is uit proportie geraakt.

Het evenwicht is in gevaar gekomen en het mechanisme van de kosmische wet is ingetreden. Dit gebeurt vaak op een pijnlijke manier, zoals wij nu ervaren.


Yin en yang

Een bereikte balans zie je op de kaart De Zon . De kronkelende stralen die de yin-energie symboliseren en de rechte zonnestralen welke de yang-energie symboliseren, geven de evenwichtigheid in een situatie weer.


Yin weerspiegelt het instinct en gevoel en de waarde van bewust zijn. Yang weerspiegelt het onderscheidende van het bewustzijn, het intellect en verstand en het gericht zijn op het behalen van doelen.


Volgens het Chinese denken én de Westerse jungiaans psychologie slaan yin en yang altijd om in hun tegendeel wanneer zij hun uiterste ‘volheid’ hebben bereikt. Dat is precies wat wij zien gebeuren in de wereld. Het is de kracht van de evolutie dat nu vraagt om verandering en transformatie.


In de loop van de afgelopen honderden jaren zijn de mensen steeds meer met de yang energie gaan leven, dat is tot een toppunt gekomen en zal omslaan naar de zachtere hartenergie. We hebben in het nieuws al veel weerstand gezien tegen deze harde, onderdrukkende en controlerende yang-energie. Het evoluerende proces van de mensheid zet door maar de machtselite die de sleutelposities innemen geven niet zomaar op.

We hebben opnieuw een economische crash dat voortkomt uit het zelf belang en de hebzucht van de machtsbepalende elitegroep. Wie niet horen wil …...

Kroonbericht 2: Yin en yang

Kroonbericht 3: De val

Kroonbericht 5: De invloeden

Korte samenvatting van de kroonberichten
129 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page