top of page

Zo binnen zo buiten, zo boven zo beneden II


Zo binnen zo buiten

De buitenwereld is een afspiegeling van onze binnenwereld. Dat betekent dat wij zelf De Schepper zijn, De Magiër. Als wij werken aan onze binnenwereld zal de buitenwereld mee veranderen.

Zo binnen zo buiten, want Geest gaat voor de stof.


Controlerende en op macht beluste types kunnen zich voordoen in allerlei gedaantes zodat je niet bewust bent van hun kwaadwillende energieën. Zij hebben anderen nodig en zullen van alles bedenken om te blijven bestaan.

In de binnenwereld zijn het de demonen, De Duivel, die zich in onze schaduw schuilhoudt. Het is alles wat wij niet willen zijn en alles wat wij verdrongen hebben. Het zijn inhouden van onze innerlijke schaduw die wij zelf niet willen of durven zien. Deze aspecten doen zich voor in allerlei gedaantes want zij willen niet ontmaskerd en verdreven worden uit ons systeem.
Er is een oplossing om geen last meer te hebben van de manipulerende krachten uit de binnen- en de buitenwereld.


De verandering begint bij het individu.


We moeten beseffen dat alle manipulerende krachten delen zijn in ons zelf. We moeten ons van die aspecten bewust worden, het onderzoeken en ermee aan de slag gaan. Onze verborgen trauma's moeten gezien en doorleefd worden. De kaart De Maan laat ons zien dat we door de angst heen moeten om te komen bij een nieuw bewustzijn.
Tevens dienen onze instinctieve krachten, gesymboliseerd door de leeuw op de kaart Kracht, met liefde geaccepteerd te worden.


Daarna zullen deze schaduwdelen ons niet meer manipuleren. Ze blijven bestaan maar wij hebben ze onder controle. Dit wordt mooi verbeeld door de kaart Kracht.

Manipulatie door de innerlijke delen zal terugkomen als wij ze niet volledig onder ogen gezien en geaccepteerd hebben. Het is geen makkelijke weg. Het vraagt moed, kracht en doorzettingsvermogen. Dit is ook te zien in deze kaart Kracht.


Als wij beseffen dat wij geen slachtoffer meer zijn van wat voor macht dan ook, verliezen zij kracht en daarmee hun macht. Zij worden door ons ontmaskerd doordat wij steeds meer licht hebben laten schijnen op het donkere in onszelf en in vervolg daarop op het donkere in de buitenwereld. Deze tendens is nu al ingezet. Maar zolang wij ons niet volledig bewust zijn van het duister in ons, zullen wij ons door de kwaadwillende autoriteiten in de val laten lokken, dus zijn wij nog steeds een slachtoffer van de energieën van de binnen- én van de buitenwereld.


Zo boven zo beneden

Als we meer en meer onze schaduw belichten krijgen we een diepere verbinding met de onderste en bovenste lagen in onszelf, het gaat dieper en dieper zodat wij in contact kunnen komen met het collectieve onbewuste. En hoe dieper wij geraken des te hoger kunnen wij komen want zo ‘boven zo beneden’. Wij gaan beseffen dat wij verder kunnen reiken dan ons lichaam, verder dan de aarde.

Zie je De Magiër? Hij wijst met zijn ene hand naar boven en met de andere naar beneden: zo boven zo beneden.De verovering van de ruimte begint altijd in onszelf. Wie een astronaut van de innerlijke ruimte is geworden, verlangt naar geen enkele planeet.

(Marcel Messing)


In de tarot is de goddelijke wijsheid gevat, het helpt ons de juiste weg te volgen. De tarotkaarten laten de geestelijke reis zien naar de verwerkelijking van ons wezenlijke zelf.


De laatste Grote Arcanakaart is De Wereld, in andere decks ook wel Universum genoemd en symboliseert een gelukkige afsluiting.


Wij zijn de spiegel van het Universum en zien onszelf hierin terug. Je weet dan dat alle kennis van het Universum in jezelf te vinden is.

We worden gezonder en vitaler. Het is hoognodig tijd dat wij persoonlijk de verantwoording gaan nemen voor ons zelf en voor onze eigen gezondheid.

“Wij kunnen alleen dan verder de diepte in naar andere werelddelen dan deze materiele wereld als de Wil is overgegeven en opgegaan is in de Wil tot Liefde; de vijfde dimensie. Wij leven dan in een grotere wereld dan de uitsluitend materiële die wij voorheen kenden.”

(uit Het Hologram en de Diamantcode van Catherine de Koning)
P.s. Hier kun je hetzelfde artikel lezen zonder de toevoeging van de tarotkaarten, geschreven op 25 februari 2021


162 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page