top of page

De Magiër en de Vier Azen


Als je De Magiër trekt: Ga plannen maken en kijk met optimisme naar nieuwe mogelijkheden. Nu is het aan jou om de keuze te maken voor een mooie toekomst. Nu is het aan jou om de kans te pakken en verder te gaan naar een gelukkiger leven. Focus en pak die kans! Spreid je armen uit voor een nieuwe toekomst of trek je handen ervan af en stop ermee.... Aan jou is de keus....

Alle kansen liggen open. Op de tafel van de Magiër liggen een staaf, een beker, een zwaard en een pentakel, de vier kleuren van de 56 Kleine Arcanakaarten die de vier elementen vertegenwoordigen van respectievelijk vuur, water, lucht en aarde.


De vier voorwerpen liggen voor het oppakken, het zijn de middelen die het scheppingsproces in gang kunnen zetten. De Magiër is de tovenaar die met zijn rechterhand uit de hemel de inspiratie ontvangt en met zijn linkerhand naar de aarde wijst. Dit symboliseert het scheppen van je eigen werkelijkheid.

Ik moet de vraag stellen En dan stil zitten en luisteren

naar het nieuwe voorstel van het leven

voor mijn evolutie

(mantra door Kaypacha)


Welk voorwerp pak jij aan als geschenk van het leven? Of zo je wilt: het geschenk van jezelf aan jezelf? Op de vier Azen in het tarotspel zie je dat een hand komt uit een wolk, het magische goddelijke in jezelf. In de hand wordt jou het geschenk aangereikt, het is een sluimerend iets in jezelf dat tot ontwikkeling wil komen. Pak die kans want het kan zomaar voorbij gaan en dan is je kans verkeken. En je weet niet wanneer die innerlijke drive zich opnieuw aandient.


Aas van Staven


Als je creativiteit wilt laten stromen of als je wat moed kunt gebruiken zou je de staaf van de tafel kunnen pakken. De staaf is het symbool van passie, creativiteit en zelfvertrouwen.
Aas van Bekers

Of pak je de beker, het symbool voor spiritualiteit, gevoel en relationele zaken? Misschien krijg je een spirituele ingeving en ga je je meer verdiepen in mystiek. Of ga je meer je gevoel ontwikkelen en besluit je dit nu echt eens te gaan volgen.Aas van Zwaarden

Misschien pak je het zwaard, het symbool voor onze rationaliteit dat je gebruiken kunt om plannen uit te denken, een boek te gaan schrijven of je hersenen te laten kraken op een nieuwe studie? Of ga je de boel eens goed analyseren, duidelijkheid krijgen en een goed

en oprecht besluit nemen?
Aas van pentakels

Of pak jij het pentakel op en ga je je focussen op haalbare zaken die je voorruit kunnen helpen op het materiële vlak. Of ga je meer op je gezondheid letten, dat zou ook kunnen.


Wil jij graag weten welke kansen er voor jou in het verschiet liggen? Stuur mij dan een mail naar info@tarotconsultant.nl of bel mij op telefoonnummer

06 1278 3640, dan maken wij een afspraak voor een tarotreading en laten wij de symboliek op de kaarten spreken. Zodoende kom je op het juiste spoor, welke leidt naar de kansen die jou groot kunnen maken.66 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page