top of page

Staven II: Het is tijd om verder te gaan

Tijdens het afgelopen jaar hebben velen van ons dingen los kunnen laten, hetzij gedwongen omdat het niet anders kon, hetzij vrijwillig uit respect voor zichzelf. Wij hebben dit jaar de energie in ontvangst mogen nemen om de kracht te hebben te veranderen. Het is een pittige tijd geweest en we hebben de laatste twee maanden een time-out moeten nemen. Maar nu gaan de dingen weer vooruit.

Misschien voel je dat het je gelukt is, dat je je doel bereikt hebt en het voelt als een overwinning. Het lijkt erop dat het tijd is om nieuw terrein te gaan onderzoeken. Deze tendens kun je zien op de kleine Arcanakaart Staven II.


De persoon staat daar in zijn prachtige keizerlijke rode outfit met de wereld in zijn handen. Maar toch lijkt hij niet tevreden. Het succes voelt wel krachtig en machtig en voor de buitenwereld lijkt dit waar, maar innerlijk heeft hij nog geen voldoening.

Het kan te maken hebben met het masker wat hij wil laten zien. Veel mensen doen zich anders voor dan ze zijn, ze willen aan een bepaalde reputatie vasthouden en hiermee de controle houden op hun leven. Maar het is nu tijd zich hiervan te ontdoen.


De figuur op de kaart kijkt over het mooie landschap heen, richting het grote water, het symbool voor het grote onbewuste. Wat valt daar nog te ontdekken?


De staaf in zijn linkerhand staat voor een nieuwe uitdaging op innerlijk gebied. Misschien heb je een stap over geslagen en moet de binnenwereld eerst verder veroverd worden. Het is een spiritueel doel waar je naar kijkt welke je verder zal brengen op de weg naar je schat, de innerlijke vrede. Om dit te bereiken moeten de onbewuste zaken die zich nog onder het wateroppervlak bevinden ontdekt worden en bewust gemaakt worden.


Als je deze kaart trekt heb je mogelijk een dubbel gevoel van geluk en onvrede, dat je iets bereikt hebt en toch nog een gevoel hebt van ontevredenheid. Dan is het nu de tijd om te kijken naar het Hogere doel in plaats van naar aardse zaken. Hiervoor moet je je verdiepen in wat er in je schaduw verborgen ligt en je façade laten vallen. Daarna kun je pas verder naar de toekomst, naar innerlijke vrede.


Je ziet dus dat we dit jaar nog niet helemaal klaar zijn met het echt loslaten van oude dingen, van het totaal veranderen van ideeën, oude gedachte- en gedragspatronen. We moeten veranderen door ons bewust te worden. We zullen sterker worden, één zijn in onszelf en vergevingsgezind zijn. Deze energieën sluiten aan op die van de jaarkaarten van 2020. Zorg dat je er klaar voor bent want we gaan verder of je wilt of niet.


Het is zo mooi om tijdens de readings te zien dat de energieën van het volgende jaar al een beetje aan het doorsijpelen zijn.

Volgend jaar is het jaar van de Grote Oproep. Het jaar 2020, tweemaal 20, het getal van de Grote Arcanakaart Het Oordeel. De energie die ons zal gaan helpen bij het ons laten oprijzen uit de duisternis en ons ware Zelf te leven.

Het is bemoedigend dat de kaart Het Oordeel nu al menigmaal in de legpatronen valt en ons als het ware tijdens het laatste kwartaal van dit jaar wil aanmoedigen om jezelf te laten zien zoals je bent en alle negativiteit uit het verleden achter je te laten.


Een mooi moment was het dat ik besefte dat het meestergetal 22 ook hoort bij het volgend jaar. Ik kan niet wachten om daar over te vertellen. Maar dan wordt deze post veel te lang. Dus ik moet nog even geduld oefenen.


Het getal 4 (2+0+2+0) verwijst naar de Grote Arcanakaart De Keizer en het is bijzonder om op te merken dat de kaart Staven II verwant is aan De Keizer want de persoon op Staven II heeft een krachtige keizerlijke uitstraling. Deze stavenkaart zien we op dit moment regelmatig en nu komt ook De Keizer af en toe al om de hoek kijken. Over de energieën van de jaarkaarten Het Oordeel, De Keizer en het getal 22 zal je meer informatie gaan ontvangen in de blogpost van januari.
358 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page