top of page

Zwaarden III en IV: Time-outOp de kleine arcanakaart Zwaarden III wordt een diep verdriet gesymboliseerd. De Zwaarden staan voor het element Lucht, het element van het intellect, het analyseren en verstand. Dat betekent dat in het verdriet ook iets verstandigs moet zijn. Het zijn drie zwaarden en drie is het getal van onder andere groei. Het water dat uit de lucht valt kan gezien worden als de geplengde tranen van het verdriet maar ook als de regen die nodig is voor de groei en bloei in de natuur. Soms moeten er verstandige keuzen gemaakt worden (de 3 zwaarden) die tegen je gevoel ingaan (het hart).
Als je diep gekwetst bent, als de eisen van een ander je diep steken, raak je van streek. Het hindert je om verder te kunnen. Je zult je angsten onder ogen moeten zien en een standpunt moeten innemen. Ondanks de pijn die het je doet zet je door op de weg waarin je voor jezelf gekozen hebt omdat je weet dat dit de enige weg is.


Na de drie zwaarden komt de kleine arcanakaart Zwaarden IV. Deze kaart laat zien dat er afstand genomen moet worden van de hele pijnlijke situatie en de mensen daaromheen. Dit is vooral voor jezelf van belang om alle innerlijke gevoelens te laten stabiliseren. Een time-out is nodig om de rust van binnen te laten weerkeren. Zet alle gedachten even van je af, kader de drie stekende zwaarden in en zet ze uit je gedachten.


Het loslaten waarmee wij aan het werk zijn in 2019, het Jaar van De Gehangene, heeft tot nu veel van ons gevergd, nu moet er een periode van rust ingelast worden.


Kaypacha zegt in zijn rapport van 7 augustus 2019: "En het kan betekenen dat we ons moeten afkeren van de gebeurtenissen in de wereld, de media en al dat soort dingen, voor een tijdje… Zorgen voor jezelf. Zorgen voor jezelf is super belangrijk in deze tijd. Saturnus gaat 16 september vooruit. En we komen uit die pitstop. De dingen gaan in de versnelling, de dingen gaan dan weer vooruit."

78 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page