Onze Verantwoordelijkheid
Alleen wijzelf kunnen in onze innerlijke rust komen, in onze genezing en in onze liefde. Andere mensen kunnen ons helpen, maar de weg moeten wij zelf gaan. Daarom moeten we de verantwoordelijkheid die we voor onszelf hebben niet overlaten aan andere mensen of aan de spirituele wereld.


Op het moment dat we de verantwoordelijkheid opgeven die eigenlijk bij onszelf hoort, geven we ook een deel van onze creatieve kracht op. Niet in de zin dat we het niet meer hebben, maar in de zin dat we onze creatieve kracht op dit gebied niet meer doelbewust gebruiken omdat we er dan vanuit gaan dat iemand anders ons als het ware redden zal.


Al duizenden jaren zijn we eraan gewend geraakt door iemand geregeerd te worden. Maar het gaat erom dat we leren de verantwoordelijkheid die we voor onszelf hebben terug te nemen.

Alleen wij kunnen onszelf ‘redden’. De liefde die veel mensen aan de buitenkant zoeken is alleen in zichzelf te vinden.


Jullie Christina


p.s. Lees meer over dit thema in mijn blog Gerechtigdheid


=================================


Een volgend bericht van Christina:


Het is geen toeval dat we hier nu fysiek aanwezig zijn. Omdat we daardoor dingen kunnen doen die we niet zouden kunnen als we in ons fijnstoffelijke thuis waren. Daarom zijn we hier nodig. Ieder van ons heeft dus een ander levensplan en andere taken. Zolang we ons hart volgen, volgen we automatisch ons zielsplan, ook als we niet weten wat dat is.

(Christina 24 september 2022 in Love Stream 16)

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven