top of page

2017 Jaar van Het Rad Van Fortuin


De Grote Arcana kaart ‘Het Rad van Fortuin’ is de 10e kaart in de grote reeks en laat de energie zien voor het jaar 2017, want

2 + 0 + 1 + 7 = 10

“Het getal is de essentie van alle dingen”

(Pythagoras)

Nadat wij in het vorige jaar van De Kluizenaar in ons innerlijk hebben gekeken en hierover hebben nagedacht krijgen wij nu de kans om door te pakken. Het wordt nu tijd om serieus iets te gaan doen aan wat wij tot de ontdekking zijn gekomen over onszelf. Dit geldt ook voor het grotere plaatje.

Kritieke fase

Over de hele wereld zie je dat de mensen zich bevinden in een kritieke fase. Er gebeuren indrukwekkende dingen op de aarde, zo verschrikkelijk, zo vreselijk dat iedereen wel moet gaan inzien dat er verkeerde keuzes gemaakt zijn. Dit jaar krijgt de mensheid de kans om dezelfde fouten in het vervolg te vermijden.

Denk niet dat jij geen invloed hebt als individu want je bent een kosmos in het klein, je bent een afspiegeling van het universum, de macrokosmos, en dit is weer een afspiegeling van jou. Het is nu de tijd dat iedere ziel moet gaan kiezen welk pad hij of zij wil volgen. Je hebt invloed op het universum door jezelf te gaan kennen. Hoe meer je bewuster wordt van je Zelf des te meer ga je aanhaken op de collectieve stroom, de liefdevolle stroom van het heelal, die altijd transformeert en waarvan de weg naar eenheid het doel is.

Nieuwe niveaus

We moeten blokkades overwinnen en onze overtuigingen, onze gedachten en ons gedrag veranderen. Hiervoor moet je moedig zijn want het is niet altijd eenvoudig om de stappen te zetten die nodig zijn om de weg vrij te maken naar nieuwe niveaus van bewustzijn en begrip.

Met zijn allen kunnen wij de kritieke fase van dit moment het hoofd bieden en de samenleving naar een hoger niveau brengen. Wij bevinden ons op een keerpunt, een nieuwe tijd ligt voor ons in het verschiet.

Gedurende het jaar 2017 is het de juiste tijd om gebruik te maken van de energie die ons collectief voorwaarts wil bewegen naar autonomie, naar ons ware Zelf. Als je de keus maakt om voor het Licht te gaan zal je makkelijk meebewegen. We kunnen er ook voor kiezen om weg te kijken en afgescheiden van de bron verder te gaan. Maar dan zullen we in de duisternis blijven en blijft het leven een moeizame reis.

Anubis en Seth

Op het Rad van Fortuin wordt de weg naar het licht en het duister gesymboliseerd door Anubis en Seth. Anubis, de figuur met het mensenlichaam en de jakhalskop brengt ons omhoog naar het nieuwe leven. De god Seth, de slang die je links ziet van het Rad, neemt je mee naar de duisternis. Als je hier terecht komt, wat zomaar gebeuren kan, is het tijd om binnen in jezelf te zoeken naar kracht. Als je de kracht gevonden hebt word je als vanzelf door je innerlijke god Anubis naar het nieuwe leven gebracht. Vertrouw erop dat hij je immer uit de duisternis ophaalt zoals je er ook op vertrouwt dat de zon altijd weer opkomt.

Het Rad van Fortuin kun je ook zien als het rad van het leven dat draait en draait. Er gebeurt veel in je leven en je kunt het gevoel hebben dat je van alles overkomt, soms dat het de goede kant op gaat en ook af en toe de slechte kant op maar vooral dat je er geen grip op hebt. En dat is ook zo. Soms heb je de dingen niet in de hand en is het je lotsbestemming met als doel je verder te brengen naar jouw zelfverwerkelijking. Dus aanvaard je lot en je zult mee bewegen met wat voor jou bedoeld en goed is.


De Ster

Tijdens dit jaar van het Rad van Fortuin krijgen we de kans om te laten zien dat we van oude fouten geleerd hebben zodat we voorwaarts kunnen gaan richting een nieuw tijdperk.

De 17 in 2017 staat voor de Grote Arcanakaart De Ster. Deze mooie kaart is voor veel tarotkaartlezers de kaart van Hoop met een hoofdletter H. Op de Ster-kaart komt de nieuwe hoop op een positieve toekomst tot uitdrukking in de achtpuntige kerstster die de drie koningen de weg wees naar Christus.

Het getal 17 komt ook terug in het aantal dagen van de cyclus van de maan. De nieuwe maan is altijd al het symbool geweest van hoop en een nieuwe toekomst. De nieuwe maan laat zich weer zien op de zeventiende dag vanaf de laatste volle maan.

Het licht zien aan het einde van een langere donkere tunnel is een belangrijke duiding van deze zeventiende kaart in de Grote Arcana en met deze mooie boodschap ga je misschien wel ietsje hoopvoller het nieuwe jaar in.50 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page