top of page

2021 Jaar van De Hogepriester


Velen zijn tijdens 2020*, het jaar van Het Oordeel, een andere richting opgetrokken. Sommigen gingen vrijwillig, anderen moesten uit noodzaak. We hebben dat jaar de oproep gekregen te leven wie we in wezen zijn en dit jaar ontvangen we de kracht om ons te verbinden met dit ware Zelf.


2021 is het jaar van De Hogepriester, dat de her-verbinding met ons ware Zelf in zich draagt. De energie van dit jaar zal ons de kracht geven om ons te verbinden met ons hart en ons authentieke zelf te leven.


In het traditionele tarotspel ‘De tarot de Marseille’ wordt deze kaart Le Pape genoemd, De Paus.


De paus heeft de goddelijke eenheid bereikt en zijn taak is deze kennis van de hemel te onderwijzen op de aarde. Op deze manier gezien vertegenwoordigt de Grote Arcanakaart De Hogepriester grote instituten als de kerk. Religieuze instellingen zijn, zoals alles op de wereld, duizenden jaren onder invloed geweest van een onderdrukkende en controlerende energie. Het heeft niet veel meer te maken met de verbinding van hart en ziel. In het Rider Waite tarotdeck staat niet de paus afgebeeld maar De Hogepriester, een ingewijde in de geheime mysteriën.


Religie komt van het Latijnse woord religare en betekent opnieuw verbinden.


Tijdens het extreme jaar 2020 zijn wij allemaal op onze eigen manier geconfronteerd en beproefd en hierdoor op zoek gegaan naar een basis van rust en veiligheid in onszelf. We moeten nu opnieuw verbinding leren maken met deze nieuwe ik, de eigen Essentie, waartoe wij geleid zijn. Deze hartverbinding is in de loop der jaren verdwenen uit het bewustzijn van de mens. Als wij ons opnieuw verbinden met deze energie bezien wij de aardse werkelijkheid met andere ogen en zijn we nieuwe mensen geworden.


Het lijkt erop dat de doemscenario's die voor het jaar 2012* voorspeld werden voor 2021 bedoeld zijn. Astrologisch gezien hebben wij vorige maand een oud tijdperk achter ons gelaten en zijn we ‘the age of Aquarius’ binnen gegaan, een tijdperk waarin respect voor elkaars visie, gelijkwaardigheid en saamhorigheid de leidraad wordt.


De chaos van het getal 5 (2+0+1+2 = 5 en 2+0+2+1 = 5) zal dit jaar wereldwijd duidelijker worden dan ooit. In deze donkere tijd zal een beweging komen naar een andere tijd want in een chaos liggen altijd de tekenen verscholen van een nieuw te vormen orde.

Het getal vijf heeft een uitdagend en crisisachtig karakter. De vaste structuur die bij het getal 4 van De Keizer hoort en het getal van 2020 was, is verstoord en komt in 2021 in beweging. Oude zekerheden en vaste denkpatronen worden losgeschud, nieuwe inzichten worden geboren. Deze energie is al een tijdje voelbaar. De nieuwe vormen kunnen strijd gaan opleveren want het oude zal zich bedreigd voelen en niet willen opgeven.

Als we gaan beseffen dat alle stellingen slechts projecties zijn, dus spiegels van onszelf zijn, dan pas zijn we geestelijk vrij. Zolang we anderen de schuld geven zijn we ons nog onbewust van die projecties. Eenheid in diversiteit is het thema voor het nieuwe tijdperk, een tijdperk waarin we begrip hebben voor elkaar.


Wees liefdevol en laat de ander trouw zijn aan zichzelf, net zoals jij trouw bent aan jezelf


De paradox is dat we juist een grote verdeeldheid zien tussen de mensen. Er is een scheiding van voor en tegen, van rechts en links. Ik voel en zie ook een scheiding van materie en spiritualiteit: mensen die zichzelf optillen, hun hart zijn gaan openen en mensen die zich, weliswaar uit bescherming, zichzelf meer zijn gaan sluiten, meer massief zijn geworden. En toch geloof ik dat deze verdeeldheid een natuurlijke uiting is van de natuur, van onze persoonlijke natuur maar ook de natuur van het collectief, teneinde tot een diepere verbinding te komen. Het is het evolutionaire proces waarin een scheiding een voorwaarde is om te komen tot de realisatie van ons volledige potentieel. Tijdens de verdeeldheid die wij nu ervaren vindt een onbewuste transformatie plaats. Om de transformatie verder te laten ontwikkelen zal, om plaats te maken voor het nieuwe, al het oude moeten afsterven. Dit is een proces voor iedereen persoonlijk en ook voor de gehele mensheid. Het is nog niet zichtbaar in de wereld maar in de achtergrond is de transformatie allang ingezet.


Juist in het tragisch falen van het Ik beginnen de goddelijke vonken van het zelf in de mens door te schemeren (Carl Jung)


Dit transformatieproces wordt in de filosofische alchemie* ook wel de conjunctie genoemd, de vereniging ofwel het huwelijk van de tegendelen. De twee sleutels op de kaart De Hogepriester zouden hiervoor kunnen staan. De X die de sleutels vormen staan nog altijd symbool voor het wettelijke huwelijk waarin twee mensen elkaar trouw beloven.


Het symbool van de twee sleutels stellen de sleutels voor van de apostel Petrus, de eerste paus, en geven je toegang tot de esoterie, de kennis van de hemelpoort en van de wereld. Dat is waar religie in wezen voor bedoeld is.

De kaart De Hogepriester staat niet alleen voor de religieuze instituten maar ook voor de structuren van groepen zoals scholen, clubs en bedrijven. De kracht van dit jaar zal het groepsgevoel versterken. Gelijkgestemden zullen zich verenigen waardoor zij meer vertrouwen krijgen en er stabiliteit gevoeld gaat worden. Als gevolg hiervan wordt meer waarheid zichtbaar en krijgen nieuwe vormen gestalte.


Ik wens je een prachtig mooi en liefdevol jaar toe,

met een zoeken naar de diepere inhoud en het vinden van wat de zin is van alles,

het vergaren van kennis maar dat je trouw mag blijven aan jezelf,

en tot slot dat je alle mensen alle zegeningen van het leven toewenst

zodat dat we samen in eenheid verder gaan.


Blijf in vertrouwen, het komt goed

met lieve groet

~carla~*Lees meer over:


309 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page