top of page

Van De Gehangene naar De Keizerin


De Gehangene

In tegenstelling tot wat in eerste instantie bij je opkomt, heeft deze kaart ons een positieve boodschap te melden. De figuur hangt aan een boom die niet dood is en aan zijn gezichtsuitdrukking is te zien dat hij niet lijdt. Als je het gevoel hebt dat de dingen niet meer als vanzelf gaan of dat er zelfs een crisis is laat deze kaart zien dat het verstandig is om je handen er vanaf te trekken.

Zaken vanuit een ander gezichtspunt bekijken

Wij hebben soms de neiging om onze zinnen ergens op te zetten. Maar weten we wel zeker dat datgene onze zin is? Men zou kunnen kijken vanuit welke overtuiging je beslist iets wilt bereiken. Waarom wil je de controle houden? De tarotkaart De Gehangene laat zien dat het aannemen van een passieve houding en de zaken eens van een andere kant bekijken, helderheid kan bieden. Zie het licht om het hoofd van de figuur.

Numerologische waarde


Als je naar de numerologische waarde kijkt van De Gehangene zul je zien dat er groei kan voortkomen uit het aannemen van de houding zoals de figuur doet op deze kaart. Zoals je ziet heeft deze kaart het getal 12 gekregen. Dit getal wijst op de dualiteit (2) in jezelf (1).

1 + 2 = 3. Drie is het getal van de kaart De Keizerin waarop groei en bloei gesymboliseerd wordt. Door bewust het probleem los te laten geef je creativiteit de kans en kan er op een natuurlijke manier vruchtbaarheid ontstaan. Je creativiteit krijgt de gelegenheid om te stromen en zal je op nieuwe ideeën brengen.

De grote Arcanakaarten en de archetypen

Op de grote arcanakaarten worden de symbolen weergegeven van de grote levenslessen. Je zou de levenslessen ook inwijdingen kunnen noemen. Bij iedere inwijding staat een specifiek archetype in je klaar dat erom vraagt gevoed te worden. Er staan dingen te gebeuren die je niet in de hand hebt en waar je iets mee moet. Tenminste dat is de bedoeling, want die gebeurtenissen willen jou helpen om steeds een stukje wijzer te worden. Als het specifieke archetype gevuld is ben je ingewijd. De lessen zijn dan niet meer nodig en je zult ze ook niet meer tegenkomen. Je bent een belangrijke spirituele stap verder of bent misschien zelfs wel een stap hoger gekomen.

Alle archetypen zijn in ons allemaal aanwezig en als het archetype van De Keizerin in een tarotlegging valt dan is er iets bijzonders aan de hand. Deze Moederkaart laat zien dat er nieuw leven in jou tot groei gaat komen. Het kan zijn dat er een diepe liefde gaat groeien voor iemand of dat je op een andere manier gaat kijken naar je gezondheid waardoor deze verbetert. In een werksituatie kunnen zich nieuwe mogelijkheden aandienen of je krijgt inzichten die je spirituele groei bevorderen.

Vaak voel je deze innerlijke energie goed aan en word je enthousiast, dikwijls zeer enthousiast. Maar zoals het graan op de kaart, de natuur en het nieuwe leven, de tijd nodig hebben om te groeien en te rijpen heeft jouw proces ook de tijd nodig. Als je overhaast te werk gaat worden er dingen overgeslagen en gaat het niet goed.

Luister daarom goed naar je innerlijke natuur en laat het nieuwe op een natuurlijke manier tot stand komen. Houd je niet vast aan een verwachting maar laat het los. In een dergelijk proces voel je je creativiteit stromen en dat is precies wat dit archetype van je vraagt. Sta open voor nieuwe ideeën en ga kijken naar nieuwe mogelijkheden, laat het stromen zoals de beek stroomt achter De Keizerin.

Overgave

Om jezelf over te geven aan wat het leven voor jou op het programma heeft staan is vertrouwen nodig. Één van de hulpmiddelen die jou dit vertrouwen kunnen bieden zijn de tarotkaarten want zij kunnen jou de tendens laten zien van een ingeslagen weg.

Na het stoppen van denken en piekeren en jezelf overgeven aan het leven kunnen jou twee dingen gaan overkomen. Je kan de zaken op een andere manier gaan bekijken, ondersteboven zoals De Gehangene doet. En te zien aan de stralenkrans om het hoofd van De Gehangene kan er bij jou een lichtje gaan branden. Maar er kunnen ook kansen langs komen die speciaal voor jou bedoeld zijn en die erom vragen aangepakt te worden. Dit soort kansen kunnen zich openbaren via synchronistische voorvallen. Dit zijn gebeurtenissen die een zinvolle overeenkomst hebben met je innerlijke psychische situatie. Als je dit soort voorvallen gaat zien weet je dat het Universum op jouw hand is en kun je vertrouwen dat je op het juiste spoor zit.

“Ten volle onze waarheid als individu leven is het leven leiden als een creatieve daad.”

(Anodea Judith)

Weet dat de Moeder, één van de mooiste archetypes binnen onze psyche, jou beschermt. Ook collectief gezien vraagt dit archetype in deze tijd extra aandacht. Je hoort overal om je heen dat we goed moeten zorgen voor de aarde, de aarde die ook wel de Grote Moeder wordt genoemd.

“Moeder Aarde is heilig voor alle levende wezens. Het universum zal niet toestaan dat wij de aarde vernietigen.”

(Little Grandmother Kiesha)


65 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page