top of page

Kroonbericht: Word wakker uit die Winterslaap

De taal van de ziel komt tot ons in de vorm van symboliek. Als we deze taal leren verstaan wordt de wereld magisch. We krijgen toegang tot het onbewuste dat naar evenwicht streeft in de psyche, en ons hiertoe boodschappen geeft in onze dromen, in zinvolle toevallen, in de tarot, in mythen en in sprookjes.

Ik had al een tijdje zin om de film Frozen te kijken omdat ik benieuwd was naar de reden van de populariteit van deze Disneyfilm, niet wetende dat er zoveel symboliek in dit sprookje te ontdekken viel. Van de week was het zover. Het sneeuwde en het was koud buiten dus dit was wel heel toepasselijk.


Toen ik voor deze nieuwsbrief een kaartje legde met de vraag inzicht te krijgen in de volgende stap voor de mensen in deze corona-tijd, was ik verbijsterd hoe duidelijk het verhaal van Elsa en Anna correspondeerde met de door mij getrokken kaarten.


Sprookjes zijn een uiting van het collectieve onbewuste en dat Disney het sprookje van Hans Christiaan Andersen in deze tijd opnieuw geproduceerd heeft is niet verwonderlijk. Het is fascinerend om de diepe symboliek te ontdekken in het verhaal van de Sneeuwkoningin.

Er zijn meerdere versies van dit verhaal in de diverse sprookjesboeken en films opgenomen. De bekendste versie is op dit moment de bewerking die Disney heeft gemaakt voor de film Frozen. Walt Disney laat alle sprookjes aflopen met een happy end. Maar sprookjes lopen niet altijd goed af. Laten we ons houden bij Frozen want dat helpt ons bij het visualiseren van een goede afloop.


Ik wil je eerst het legpatroon De Volgende Stap laten zien om je daarna verbaasd te laten staan door de symboliek in het verhaal ‘Frozen’.


DE VOLGENDE STAP: inzicht in de volgende stap voor de mensen in deze corona-tijd


Het legpatroon De Volgende Stap is een praktisch legpatroon welke ons laat zien wat we op dit moment het beste kunnen doen, maar ook wat we beter kunnen laten.

Op positie 1 ligt de kaart De Geliefden en laat de situatie van het heden zien.

Veel mensen hebben hun harten geopend. Zij voelen op dit moment de kracht van de bron en daardoor een diepere verbondenheid met zichzelf. Dit geeft hen moed en willen voortaan uit vrije wil en met hart en ziel hun eigen besluiten nemen. Een gevolg is dat de mensen op zoek gaan naar gelijkgestemden en zich willen verbinden met hen.


Op positie 2 ligt de kaart Bekers VI en laat zien wat op dit moment niet belangrijk is.

Nu gaat het er niet om kinderlijk naïef te blijven en bescherming te zoeken buiten onszelf. De dikke jas en handschoenen kunnen worden afgelegd omdat wij onszelf warm kunnen houden. Wat niet meer nagestreefd dient te worden is het zwelgen in de herinneringen van goede oude tijden.


Op positie 3 ligt de kaart Pentakels IX en laat zien wat nu belangrijk is.

In plaats van je te verliezen in nostalgie is het nu belangrijk een schitterende kans te benutten die tot groei en ontplooiing kan leiden. Er staat ons op dit moment een nieuwe energie ter beschikking die ons vriendschap, eenheidsbeleving en zuivere waarheden kan laten ervaren. Zij die de stroom van deze nieuwe energie gevonden hebben zullen, gelijk de kleine slak linksonder op de kaart, wakker worden uit hun winterslaap.


Op positie 4 ligt de kaart Pentakels X en laat ons zien wat de volgende ervaring zal zijn.

Nadat wij de nieuwe energie door ons heen hebben laten stromen zal een fase van innerlijke stabiliteit aanbreken. Dit voelt als een soort van thuiskomen. We zullen in onszelf verborgen rijkdommen ontdekken en onze intenties voor de toekomst neerzetten. Deze ervaring kan morgen al zijn of op zijn hoogst over twee maanden.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

FROZEN


a. De nog jonge prinses Elsa kan toveren. Er wordt door haar ouders wijs gemaakt dat dit uit hand kan lopen. Zij moet voortaan handschoenen dragen zodat zij niet meer toveren kan. Omdat de ouders bang zijn moet Elza ook alle deuren voor anderen sluiten. Haar kleine zusje Anna krijgt geen contact meer met haar en wordt ook buiten gesloten. De stad en het hele land bevriest. Elsa verbergt zich in de wildernis in haar ijspaleis.


b. Anna is nu een jonge vrouw en gaat wanhopig op zoek naar liefde want dit heeft zij lange tijd moeten ontberen. Zij komt een man tegen die haar laat denken dat hij alles voor haar overheeft, dat hij van haar houdt en ze wordt op slag verliefd.


c. Ondertussen is er een aantal mannen die, ten gunste van zichzelf, de burgers bang maken en om de tuin leiden. Zij willen de macht grijpen.


d. Er gebeurt van alles en dan komt Anna op haar zoektocht naar haar zus Elsa een goede man tegen, hij heet Christoff. Anna komt in haar kracht te staan en ze laat duidelijk weten waar zij voor staat.

Christoff wordt vergezeld door zijn rendier en hij helpt Anna bij haar zoektocht naar haar zus.


e. Op een gegeven moment is Anna voor hulp op weg naar haar vermeende geliefde maar zij kan hem niet vinden. Terwijl Christoff haar uit het oog verliest krijgt Anna het koud, ze is bijna aan het bevriezen.


f. Christoff gaat op zoek naar Anna en ziet haar in de verte opdoemen. Tegelijk ziet Anna haar zus in de verte. Als Christoff dichterbij komt komen de zussen ook dichter bij elkaar. Uiteindelijk sluiten de zussen elkaar in de armen. De liefde voor elkaar doet hen ontdooien. De stad en het land ontdooien en de koude winter verandert in het mooie voorjaar.


g. De man waarvan Anna dacht dat zij van hield wordt ontmaskerd en gearresteerd, de mannen die de bevolking hebben misleid worden afgevoerd.


Ik liet mij verwonderen door de vele symboliek die verscholen ligt in dit sprookje. Hieronder vind je een korte versie van mijn bevindingen. De inhouden van de alinea’s hierboven en hieronder, welke zijn aangeduid met een letter, komen met elkaar overeen in symboliek.


DUIDING VAN HET SPROOKJE FROZEN

aa. De nog onbewuste jonge kinderen dragen de wijsheid van de bron en geloven in de magie van het leven. We groeien op en velen willen weer de wijsheid en het geluk ervaren zoals dat was in hun vroege jeugd. Zij gaan hiermee aan het werk en worden bewustere mensen. De autoriteiten zijn bang hun macht te verliezen als de mensen opnieuw de magie van het leven ontdekken en zelf scheppers worden. De minder bewuste mensen laten zich te goeder trouw beperken door zich onder de bescherming te stellen van de autoriteiten en worden afhankelijk van hen. Zij luisteren niet meer naar hun eigen hart en sluiten hiermee de deuren ervan. De verbinding met het eigen gevoel wordt afgesloten waardoor ze niet meer uit de wijsheid van de bron kunnen putten en raken ook de ware verbinding met anderen kwijt. De harten raken bevroren.


bb. De mensen gingen op zoek naar liefde want ze konden het in zichzelf niet vinden. Er diende zich een energie aan die op zoek was naar macht en controle. Het manifesteerde zich in uiterlijke schoonheden en de mensen werden er op slag verliefd op.


“Verliefdheid is een aangename vorm van bewustzijnsvernauwing” (C.G. Jung)


cc. Ondertussen grijpen de machthebbers hun kans en leiden de burgers om de tuin. De angst houdt de mensen in een greep en het lijkt erop dat veel mensen bijna helemaal afgescheiden zijn geraakt van hun bewustzijn, alsof ze in een massahypnose vastzitten.


dd. Maar nu verschijnt er een positieve mannelijke energie en komen de mensen in hun kracht. Zij die deze stroom van nieuwe energie gevonden hebben, weten nu en zeggen nu duidelijk waar zij voor staan. Deze mensen met een ruimer bewustzijn worden vergezeld door hun intuïtie en instinct en gaan op zoek naar een nog diepere verbinding in zichzelf.


ee. De kans bestaat evenwel dat we deze verbinding uit het oog verliezen. Dan voelen we dat het hart zich weer gaat sluiten.


ff. Maar als de krachtige energie zich in ons gaat settelen zullen we kunnen putten uit de eeuwige bron in ons onderbewustzijn en alles wat wij ondernemen zal op een wonderbare manier voorspoedig verlopen. Het leven wordt magisch.


gg. De op macht beluste autoriteit (de schaduw in onszelf) en het donkere in de buitenwereld wordt ontmaskerd.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Als je wilt reageren op deze blog kun je een mail sturen naar info@tarotconsultant.nl
315 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page