top of page

Pentakels X en De Levensboom

Het gaat er nu om dat wij een stevige basis neerzetten in onszelf. Als het goed is heb je de afgelopen periode een nieuwe verbinding gemaakt met je gevoel en hiermee veiligheid en een soort van thuisgevoel in jezelf ervaren. Het oude is geschiedenis en hoe het was komt niet meer terug. We gaan niet terug naar normaal. We zijn allemaal door pijnlijke momenten gegaan en door gevoelens van verlies maar hopelijk ben je in je kracht gebleven. Wellicht voelde je na ieder stukje lijden dat je steeds meer in je lichaam zakte. Hierdoor is het mogelijk gemaakt dat we goed in ons lichaam en op aarde terecht konden komen. Een stevige gronding is het resultaat.


De pentakels in de Tarot symboliseren het element aarde. Op de kleine Arcanakaart Pentakels X staan er maar liefst tien afgebeeld! De rijkdom op deze kaart zou wijzen op de grootste ontplooiing die op aarde mogelijk is. Pentakels X is de laatste getalskaart van de kleine arcana en dit is wellicht de reden waarom de pentakels gepositioneerd zijn in de vorm van de kabbalistische levensboom. De kabbala is, zoals de tarot, een esoterisch systeem. Er wordt door veel mensen een relatie gezien tussen deze twee systemen. Als je wilt ontdekken waarom de Levensboom te zien is op Pentakels X kun je mij dit laten weten door een mail te sturen naar info@tarotconsultant.nl , dan ontvang je van mij meer informatie over de relatie tussen de kabbala en de tarotkaarten.


De oude wijze man op pentakels X heeft zijn blik gericht op de twee witte honden. Deze figuur verwijst naar de wijsheid die wij verkregen hebben nadat wij ons hebben laten leiden door onze pure instincten en intuïtie. Ook zie je op de kaart het jonge kind in ons dat nog altijd contact heeft met het witte zuivere bewustzijn. De kaart laat overvloed en welbevinden zien maar gaat vooral over innerlijke rijkdom. De twee volwassenen hebben hier geen oog voor. Achter hen staat een toren en een toren in de tarot staat voor hoogmoed. We weten uit ervaring nu dat de toren kan instorten, hoogmoed komt voor de val*. En dat willen we niet meer laten gebeuren toch?!


Liefde is het antwoordHet gaat er niet om dat we ons in de zevende hemel bevinden. Het gaat om het bereiken van goddelijke intelligentie. We moeten wel goed geaard zijn en onze koppen niet in het zand steken om te kunnen begrijpen en voelen wat er in de buitenwereld aan de hand is. Het is belangrijk dat we alert blijven en niet alleen het nieuws via de gewone kanalen volgen maar ook andere bronnen raadplegen zoals bijvoorbeeld Blue Tiger, Café Weltschmerz of De Nieuwe Wereld. Je zal hierdoor des te meer dualiteit ervaren maar die is er, en op veel verschillende manieren en op veel verschillende niveaus. Ook dit hoort bij het leven op aarde**.

Wil je dat het goed komt dan is spiritueel leven van belang.


Laten we ons niet opsplitsen in twee kampen want liefde is het medicijn. Het is je concentreren op bewustzijn en liefde. En liefde is niet de realiteit vermijden of ontkennen. Het is helend je te focussen op liefde, op menselijke verbinding en op het uitbreiden van onze hartruimte. Dat is wat we nu moeten doen. Laat je niet naar beneden halen en wordt geen fanatiekeling want daar zijn er al genoeg van. Make Love not War!


Het belang van een spiritueel leven kan niet genoeg benadrukt worden

Als ik wil leven en sterven in vrede zal dat komen door mijn liefde te delen

(mantra Kaypache )


Wanneer alles gezegd is en gedaan, blijft alleen liefde over. We zullen ons moeten concentreren op de aandacht voor wat vruchtbaar is, wat we willen laten groeien. We willen allemaal vrede en harmonie in ons leven, in ons psyche en in ons bewustzijn. Een spiritueel leven is daadwerkelijk verbonden zijn. Het opent poorten, het opent ons bewustzijn, het breidt onze realiteit uit en ons zelfgevoel. Dan beginnen we een kanaal te worden en inzichten te ontvangen. Wat we zouden moeten willen is in contact komen met het eeuwige spirituele en niet het tijdelijke.

Alles hangt samen, het is het zien van het grote plaatje.


Liefs

~carla~*Lees meer over: De Toren en de val

**Lees hier mijn gedicht 'Vredige Dualiteit'294 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page