top of page

Nu is het moment

We hebben het kantelpunt bereikt. Het is nu dat we onszelf kunnen veranderen door ons ware zelf te leven en nieuwe mensen te worden. En het mooie is dat je hiermee ook meewerkt aan een nieuwe aarde. Want als wij ons allemaal met de kern van ons hart verbinden zal er op fijnstoffelijk niveau iets gaan veranderen en dit zal vroeg of laat effect hebben op de wereld.


Pentakels IX

De twee bomen achter de figuur op pentakels IX laten zien dat we op het punt zijn aangekomen dat wij nu daadwerkelijk moeten gaan kiezen om verder te komen in onze ontwikkeling. Nu zijn de energieën voorhanden om een wending te geven aan ons leven en onze harten te volgen.


Op de linkerhand (de intuïtieve kant) van de rijk geklede figuur zit een valk. In het oude Egypte was de valk een symbool van Horus, de god met het alziende oog. Voordat de valk doeltreffend op zijn doel afgaat hangt hij biddend in de lucht. Zij die het vertrouwen hebben op hun innerlijke weten zullen nu de volgende stap zetten op hun weg naar zelfverwerkelijking.


Links onderaan komt een slakje in beweging. Zoals het voorjaar voor het slakje de juiste tijd is om uit zijn schuilplaats te komen is het nu het moment voor de wakkere mens om ook in beweging te komen en van zich te laten horen.


Het is belangrijk dat je je mening geeft als er iets in de samenleving verkeerd gaat. Je mening geven moet altijd vreedzaam en zonder geweld gebeuren. Alleen al door op deze wijze op fijnstoffelijke niveau een standpunt in te nemen komt er iets in beweging, ongeacht of het op fysiek niveau iets oplevert.

(Christina von Dreien)


Op weg naar een nieuw wereldbeeld

We bevinden ons in een tijd die, op spiritueel en op fysiek niveau, bedoeld is om mensen bewust te maken van de energieën die een onderdrukkende werking op ons gehad hebben waardoor de mensheid niet echt vrij was. Deze oude energieën zijn niet meer aan de orde.


Een evolutionaire analyse laat zien dat ongeveer 5500 jaren geleden het denkvermogen van de mensen werd versterkt. De verbinding met de innerlijke leidraad verdween in de loop van de tijd langzaam naar de achtergrond. De harmonie in de gemeenschappen veranderde in toenemende patriarchale samenlevingen.

In plaats van de macht te verkrijgen over de eigen persoonlijkheid werd macht over anderen en zelfzucht nagestreefd. Deze manier van leven is uiteindelijk uit zijn voegen gebarsten en verandert nu in een nieuw wereldbeeld. Het is deel van een evolutionaire weg.

Om zich te verlossen van de jaren van de patriarchale onderdrukking moet de mensheid dit eerst verwerken en door haar pijn gaan. Dit is geen sinecure en heeft tijd nodig. Deze moeilijk tijd helpt ons om bewust te worden van ware vrijheid want dat zijn we na al die jaren vergeten.


In deze tijd is het belangrijk dat we handelen op basis van wat ons hart ons ingeeft, niet op basis van wat sommige door de mens gemaakte wetten ons voorschrijven.

(Christina von Dreien)

Nu is het momentum aangebroken dat wij vrij kunnen worden van de onderdrukkende en de controlerende machten. Als alle oude niet meer dienende patronen en programma’s in onszelf en in de wereld zijn opgeruimd kunnen wij blijvend in verbinding zijn met ons hart en in vrede en vrijheid leven.


Wees verbonden met je hart en kom in beweging!


Liefs

~carla~
376 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page