top of page

Pentakels III: Proeve van bekwaamheid

We zijn het laatste kwartaal ingegaan van 2022. Het is het jaar van tarotkaart De Geliefden waarin de energieën volop aanwezig zijn geweest, en nog zijn, om te komen in onze eigen waarheid. Het is belangrijk, en dat voel je misschien wel, dat je vastberaden blijft en luistert naar je innerlijke kracht. Van hieruit kun je bij je eigen keuzen blijven en niet gedwongen worden of gemanipuleerd.


Op dit moment is het belangrijk deze intentie te behouden. Er kunnen namelijk nog gekkere dingen gaan gebeuren dan tijdens de afgelopen jaren. We zullen dan een proeve van bekwaamheid afleggen om te testen of we onvoorwaardelijk bij onszelf kunnen blijven. Dit is wat de kleine arcanakaart Pentakels III ons wil laten zien. We gaan dat wat we bereikt hebben veilig stellen zodat we goed voorbereid zijn voor de volgende stap in 2023. Dit is noodzakelijk om de klus te klaren van het verwerkelijken van onszelf, voor zelfontplooiing en de ontplooiing van de mensheid.


Het is mooi dat ik de energieën van De Geliefden* nu duidelijk weerspiegelt zie in het algemene beeld van de mensen om mij heen maar ook in veel van de ‘andere’ media. Waar eerst veel drukte gemaakt werd en men de behoefte had om gezamenlijk de strijdbijl op te pakken keert men nu terug naar zichzelf en gaat men op innerlijk onderzoek uit. Want als we luisteren naar ons hart kan in ons het licht weer gaan schijnen.


Genezing betekent eerst en vooral liefdevol aanwezig zijn in jezelf en trouw blijven aan jouw unieke aard

(Christiane Beerlandt)


De kaart De Geliefden symboliseert de vereniging met ons tegendeel: de mannelijke kracht in de vrouw en de vrouwelijke kracht in de man. En dit zal ons genezing brengen. Het is de weg voorwaarts in ons evolutionaire proces, zowel individueel als collectief. Want dit zijn niet alleen innerlijke processen, het zijn ook wereldse processen. Als we allemaal echt luisteren naar ons hart kan het licht niet alleen in onszelf gaan schijnen maar ook in de wereld. Want zo binnen zo buiten**.


We zijn op vele niveaus aan het einde van de cyclus gekomen en ook voor de planeet aarde en het zonnestelsel begint er een nieuwe fase

(Manuela van der Knaap)


En vervolgens vertelt deze astrologe: Veranderingen zijn er altijd en overal geweest, ook in ons zonnestelsel. De veranderingen van de stand van de planeten en van de Zon verklaart de klimaatverandering. Dit is al jaren aangegeven door oorspronkelijke volkeren zoals de Inuït. Het verklaart ook het enorme migreren van de magnetische polen van de aarde die onderweg zijn een magnetische poolshift te ontvouwen.***


Wij komen ook in een nieuw tijdperk, het tijdperk van het sterrenbeeld Waterman waarin we gaan naar eenheid in diversiteit. Dit is een heel andere manier van leven dan wij gewend zijn met de waarden en normen van het patriarchaat waarin controle en macht de boventoon voerden. We zien dit terug in onze leiders, in de systemen en structuren maar ook in onze eigen persoonlijke situaties. We werden gedreven door het ego, door onze gebondenheid aan materieel bezit en door de controle die we wilden hebben over ons leven.

Maar de krachten van de natuur overstijgen de machten van de oude controlerende systemen. En daarom vraagt het leven ons nu te vertrouwen op onszelf en mee te bewegen met de vernieuwing.


Aan de ene kant hebben veel mensen het naar hun zin en beleven een goede tijd. Zij hebben het gevoel dat het ergste voorbij is en denken van gelukkig het is achter ons. Maar aan de andere kant bevinden we ons in een chaos met allerlei vormen van dreigende crisis.

We gaan door een geboorte en geboorte kan pijnlijk zijn en chaotisch. Het maakt allemaal deel uit van een groter proces.

Deze chaos heeft een evolutionaire bedoeling. Het heeft de bedoeling om een groter zelfbewustzijn te brengen zodat we kunnen bewegen naar een hoger level en het bewustzijn uit breiden.

Waarschijnlijk gaat er nog meer aan de oppervlakte komen wat de mensen wakker en wijzer zal maken. Zij leren het donker van het licht te onderscheiden en worden hierdoor bewust van de ware aard van de realiteit, men wordt volwassen. Volgend jaar is dit de energie die rond zal gaan, de mensen zullen het onderdrukkende achter zich willen laten. Deze tendens wordt gesymboliseerd door de tarotkaart De Zegewagen, de jaarkaart van het jaar 2023. Misschien dat we deze energie in dit laatste kwartaal al een beetje kunnen gaan voelen. Maar ga niet te snel en leer nu eerst over onvoorwaardelijke zelfliefde en veranker dit. We moeten echt sterk zijn in onszelf en onze eigen waarheid verzekeren om vooruit te komen in onze genezing.Een lieve groet

~carla~*Lees meer over de jaarkaart De Geliefden


** Hier kun je mijn artikel lezen "Zo Binnen Zo Buiten" dat gaat over de afspiegeling van onze binnenwereld op de buitenwereld


***En hier vind je mijn gedicht "De Shift" over het nieuwe evenwicht van de aarde155 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page