top of page

Pentakels II en Ridder van StavenVan Oud naar Nieuw

Als een nieuwe veranderende energie begint te stromen en oude situaties op hun einde lopen kan de nieuwe energie ons in de war brengen. We willen graag verder maar het is er niet altijd de tijd voor. Achterhaalde gedragspatronen moeten langzaam losgelaten worden. In deze laatste fase van een transformatieproces gaat het de ene dag beter dan de andere dag.

Zoals de bootjes op de kaart Pentakels II gaat het in ons dagelijks leven op en af.


In deze kaart kun je de symboliek zien van wikken en wegen of alle ballen in de lucht proberen te houden. Het advies van de kaart is dat er niet al te serieus met de kwestie omgesprongen hoeft te worden. Beweeg losjes mee op de woelige baren.

Zijn veel te grote rode hoed op het hoofd laat zien dat de figuur nu al bedenkt hoe het zal zijn als hij de dingen die hij zo graag wilt leren, onder de knie heeft. Hij heeft plezier in het leren, hij ‘jongleert’, hij oefent met de dingen die hij waar wilt maken. En dat gaat de ene dag beter dan de andere dag.

De grote lemniscaat op de kaart valt goed op en is het symbool van evenwicht en van het oneindige. Het zoeken naar evenwicht en harmonie is iets dat steeds weer terugkomt in ons leven. Hierdoor krijgen wij de kans om te oefenen en te leren. Af en toe lijkt het leven wel erg ingewikkeld zo met die twee pentakels in de lussen van het lemniscaat. Maar met een diep vertrouwen in het Universum kun je al je wensen realiseren. Het Universum loodst je over de woelige baren van de stroom van het leven.


Ridder van Staven

Wellicht weet je al hoe je verder wilt gaan, misschien heb je inzichten ontvangen en wil je het oude afronden en verder met het nieuwe dat reeds klaar staat. De nieuwe energieën razen door ons heen. Zoals de Ridder van Staven zijn we gretig en ongeduldig want we zijn wel een beetje klaar met het oude. Maar opgepast onbeheerste ridder! elke ontplooiing moet zorgvuldig worden opgebouwd. Bij het bouwen van een torenflat kan men nu eenmaal niet met de bovenste verdieping beginnen, aldus Johan Pameijer.

-------------------------------------------------------

“De transformatie symboliseert de verlichting van het verstand of van de geest. Een intensieve periode wordt besloten door een beproevende dooltocht in een labyrint. Globaal gezegd maakt het ego plaats voor het Hogere Zelf, oftewel de bekrompenheid van het denken maakt plaats voor een spirituele openheid.”

(uit ‘De vergeten Waarheid’ door Johan Pameijer)

--------------------------------------------------------


26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page