top of page

Kroonbericht: Van de regen in de drup?

Gaan we van de ene lage frequentie naar de andere? Komen we van de regen in de drup?


Veel mensen hoor ik zeggen dat zij, ondanks de angst, het verdriet en de boosheid, dankbaar zijn voor de coronatijd. Zij hebben veel geleerd over zichzelf en zijn veranderd. We zijn teruggeworpen geweest op onszelf en hebben goed naar binnen kunnen keren en reflecteren. En dit is belangrijk geweest voor onze zelfrealisatie. De spanning is nu weg en we voelen nog na wat deze periode met ons gedaan heeft, tegelijk komt er andere ellende op ons af, tenminste als we ons hierin mee laten trekken.


De mensheid is niet gebaat bij de lage frequenties van angst, boosheid en medelijden. We kunnen ons massaal hierin mee laten trekken maar als het collectief lijdt hoeven wij niet mee te lijden. Het is beter je niet te laten afleiden en dichtbij jezelf te blijven.

Dit is niet direct zichtbaar voor de buitenwereld maar helpt wel de samenleving optillen naar een hoger niveau. Bekijk de ellendige situatie die we nu in het nieuws zien van een afstand maar met mededogen naar de slachtoffers. Als we dit als collectief doen komt er Vrede op aarde.


Drie maanden geleden heb ik in de blog ‘Goed Nieuws!’ vermeld dat uiterlijk eind februari de gemoedsrust zal zijn teruggekeerd*. Nu was dit zover en kon ik opnieuw het Keltisch Kruis leggen met dezelfde vraag: Inzicht in de toestand van de wereld, maar nu met betrekking tot de oorlog in Oekraïne.

Hiernaast (voor je mobiel: hierboven) zie je het legpatroon dat ik op 6 december getrokken heb: Vier kaarten in het legpatroon komen terug in het legpatroon dat ik 8 maart gelegd heb en hieronder bespreek. Terugkomende kaarten zijn altijd interessant om dieper op in te voelen.HET KELTISCH KRUIS (gelegd op 10 maart 2022)

De situatie op dit moment bevindt zich wederom in een crisisachtige sfeer maar nu ligt De Gehangene onder de dwarsligger. De Maan symboliseert de angsten die de mensen ervaren, angsten die te maken hebben met de instabiliteit die eventueel voort zou kunnen komen uit de toestand in Oekraïne. Het zijn instinctieve krachten die ons afleiden en die te maken hebben met vroeger. Deze gevaarlijke krachten moeten echt onder ogen gezien gaan worden om verder te komen in onze ontwikkeling.


De situatie gaat over het kwetsen van een ander of gekwetst worden. Er speelt zich een diep verdriet af op verschillende niveaus (Zwaarden III).


Maar nu is het mooie van het verhaal dat in het korte verleden één of meerdere machthebbers zich hebben laten leiden door hun intuïtie en een wijs besluit hebben genomen (De Koning van Bekers). In vervolg daarop zijn zij nu hun positie aan het bepalen. Het lijkt of de partijen genegen zijn het aloude conflict op te lossen (Bekers VI).


Op de positie van de hoop ligt Het Rad van Fortuin, wat betekent dat wij de wens hebben dat er verandering komt en we verder kunnen met ons leven. Onze wens komt uiterlijk begin juni uit want drie maanden geleden lag het Rad van Fortuin op de positie van de toekomst binnen een half jaar.


Net als nu lag in het legpatroon van drie maanden geleden Zwaarden IX en hieraan zie je dat de mensen zich toen ook grote zorgen maakten. Zij betwijfelen nu opnieuw of alles goed zal komen.


Maar ook zien we in het legpatroon dat men van de afgelopen twee jaar geleerd heeft, jaren waarin we naar binnen zijn gekeerd en nu de oplossing in onszelf zoeken en ons niet meer willen laten beïnvloeden door energieën van buitenaf (De Kluizenaar). Het geleerde helpt ons om op de druk, die van buiten weer opkomt, met onze nieuwe wijsheid en kracht kunnen reageren. En dit zal wellicht ook het geval zijn bij degene die de touwtjes in handen hebben, want zo binnen zo buiten*. In ieder geval zullen zij binnenkort met hulp van hun innerlijke wijsheid het geduld opbrengen om te gaan aanvoelen wat de juiste manier van handelen is (Koningin van Bekers).


Nadat de grootmachten de zachtheid van hun intuïtie en ontvankelijkheid hebben toegelaten, zoals de tendens is binnen nu en een half jaar, zal de ratio het weer over gaan overnemen en gaat het ego opnieuw opkomen voor zijn belangen (Ridder van Zwaarden). De belangen van de partijen liggen nog niet op één lijn en de problemen kunnen opnieuw een conflict teweegbrengen maar dit zal geen ernstige gevolgen hebben binnen nu en een half jaar.


Ik zie het als het in balans komen van de Jin en Yang-energieën in de wereld. De stropdasmannen horen bij een oude energie en deze energie is aan het vechten om niet ten onder te gaan. Maar zoals te zien in het legpatroon komen de vrouwelijke zachte aspecten naar voren en sijpelt de nieuwe mannen-energie er al tussendoor. Twee jaar geleden heb ik hierover een voorspellende droom* gehad.


Ik heb ter aanvulling een kort legpatroon geraadpleegd. Het is een verleden-heden-toekomst legging met de reactie.

Verleden: De Schildknaap van Zwaarden symboliseert een persoon die eerlijk is geweest en die via de confrontatie tot opheldering heeft willen komen. Deze kaart staat voor het begin van een ruzie.


Heden: Pentakels VIII laat zien dat de grootmachten toegewijd en gemotiveerd zijn om tot een goed begin te komen van een duurzame oplossing. Het is een tijdrovende taak.


Toekomst: Gematigdheid is een helende kaart. Het bewuste en het onbewuste liggen op één lijn, hierdoor zullen goede energieën weer gaan stromen. Er komt balans waardoor er onderhandelingen mogelijk zijn en plannen gemaakt kunnen worden.

Pentakels X: Onze reactie hierop zal zijn dat wij de stabiliteit gaan ervaren die nodig is om weer verdere plannen te kunnen maken. We zullen nog meer de waarde gaan zien van onze rijkdom. Maar we moeten alert blijven en onze aandacht blijven schenken aan de spirituele tegenwoordigheid in ons binnenste.Tot slot nog een mooi bericht van de I TJING:


De moeilijkheden zijn nog verre van opgelost. Maar de I Tjing laat ons weten dat harmonie komt over het volk als we ontspannen zijn en ons concentreren op onze positieve daden en op de plezierige zaken in ons leven.


Het probleem geheel vergeten en het vermogen volledig betrokken te zijn bij wat men doet is een zeldzame gave. Veredel deze volledige betrokkenheid want daardoor kun je je volledig concentreren op de eerst nodige werkzaamheid.

Als de meeste mensen deze verhoogde staat van Zijn weten te bereiken zullen de energieën over de hele aarde mee veranderen en opgetild worden.


Wanneer je bewustzijn en je onbewuste het met elkaar eens zijn zal de scheppende kracht je wens vervullen. Als er overeenstemming bestaat tussen het bewuste en onbewuste deel van je geest en ze zich eenstemmig richten op de verwezenlijking van je ideaal zul je de vreugde smaken van het verhoorde gebed.


Als uw geest in vrede is en afgestemd op het oneindige zult u niet alleen thuis vrede vinden maar ook in alle overige aspecten van uw levenEen lieve groet

~carla~*Lees meer over:

de blog 'Goed nieuws' waarvan vier dezelfde kaarten terugkwamen in de kaarten van 8 maart,


of over de buitenwereld die een afspiegeling is van de binnenwereld, want zo binnen zo buiten


Hier kun je mijn voorspellende droom lezen231 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page