top of page

Kroonbericht: Goed nieuws!Ik heb het Keltisch Kruis gelegd met de vraag inzicht te krijgen in de toestand in de wereld van nu. Ik heb ook de munten geworpen van de I Tjing. Ik was blij verrast toen ik het Orakel las. De nabije toekomst ziet er goed uit. Lees maar:

KELTISCH KRUIS

Je ziet dat de mensen zich grote zorgen maken en bijna het vertrouwen zijn kwijt geraakt (Zwaarden IX).

Dit is het gevolg van het verlies dat er geleden is, wat voorheen waardevol was is verloren gegaan. Er heerst wanhoop en er is een diepe teleurstelling. (Bekers V).


We weten dat er ooit licht zal komen aan het einde van de lange donkere tunnel (De Ster), maar deze hoop op een goede toekomst wordt tegengewerkt door de crisisachtige sfeer die nu heerst (De Gehangene).


Er zijn beslissingen autoritair genomen waarbij niet met iedereen rekening is gehouden (Ridder van Zwaarden).


In de basis gaat het nu over geestdrift (Ridder van Staven). Er wordt van ons ieder enthousiasme gevraagd en moed. Want onze persoonlijkheid alleen al wekt de trillingen op van liefde en hartstocht die onze omgeving inspireren. En samen zullen wij slagen in onze opzet.


Er is een grote gevoeligheid onder de meeste mensen. Deze periode biedt ons een mooie kans tot verzoening (Schildknaap van Bekers). We hopen natuurlijk dat we alle negativiteit uit het verleden achter ons laten en een heel nieuw begin kunnen maken (Het Oordeel).


Het is zeker dat we binnen nu en ongeveer een half jaar, ik vermoed zelfs uiterlijk eind februari, kunnen zeggen dat we een stap verder zijn in de ontwikkeling. We zijn dan waar we horen te zijn op dat moment. De gemoedsrust zal zijn wedergekeerd (De Wereld). Na deze ervaring komt er verandering en kunnen we verder met het leven zoals het bedoeld is (Het Rad van Fortuin).

-----------------------


In vervolg op het Keltisch Kruis heb ik aanvullend de I Tjing geraadpleegd.


I TJING


"De man (de macht, de regeringen) raakt uit de gunst omdat hij geen bestendigheid in stand houdt. Hij zal er spijt van krijgen indien hij zijn koers aanhoudt.

Hij raakt in het openbaar gemakkelijk in pijnlijke situaties. Hij wordt gevangen tussen zijn eigen karakter en de stemming van de buitenwereld. Hij aarzelt en is onhandig; daardoor wordt hij dikwijls misleid en slaat hij, in de reacties op anderen, de plank mis."


De volgende tekst lijkt meer voor de andere partij te zijn, wijzelf dus:

"Een onstandvastige, twijfelachtige en neurotische geestesgesteldheid leidt tot verwarring en mislukking. Uw innerlijke geesteshouding is bepalend voor alle ervaringen die u in dit leven opdoet. Als u zich laat leiden door de lawine van angsten, twijfels, zorgen en propagandistische leuzen die de wereld over u uitstort, zal dat uitmonden in gebrek en beperking. Denk juist, dan zult u ook juist handelen."


Het vervolghexagram is 'Geestdrift' en vertelt ons:

"Je wekt een geestdrift in hen met wie je werkt, leeft of samen bent. Je bent een instrument waarop jij zelf speelt – intensief op zoek naar een gemeenschappelijke geest en gemeenschappelijke bezieling onder degenen rondom je."


Geestdrift betekent letterlijk gedreven door de geest. Als je in vuur en vlam staat voor een idee en dat idee vreugde in je hart verwekt, kan het niet anders of je zult in je opzet slagen. Bovendien zal je enthousiasme overslaan op anderen, aangezien enthousiasme aanstekelijk is.


En blijdschap en vreugde zal uw deel zijn…

670 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page