Doorbraak van Authenticiteit


Manuela van der Knaap schrijft in haar bericht over de volle maan op 1 oktober: "Rondom deze volle Maan gaan we door een intense doorbraak in heel veel verschillende facetten van het leven. Grenzen worden gesteld, autoriteit wordt geijkt. Het gevoel niet meer verder te kunnen en er niet bij te horen is een diepe wond die nu gevoeld wordt. Dit is een tijd om los te komen van knellende banden en je autonomie op te eisen. Astrologisch gezien gaan we door het meest heftige moment ooit en zijn er grote doorbraken in tijdlijnen, shifts in het magnetische veld van de Aarde en het manifesteren van het Goddelijke Zelf."


Ik vond het bericht dermate hoopgevend en in overeenstemming met mijn tarotbericht van 17 september j.l. dat ik gedeeltes uit het bericht van Manuela met jullie wil delen.

Deze volle Maan is een hele pittige. Het proces van diep loslaten van het oude, dat is begonnen met de nieuwe Maan, is rond de volle Maan enorm geïntensiveerd. De Maan staat samen met de kosmische wond Cheiron en dat laat zien dat de diepste oude wonden worden geheeld rondom het IK. De wond van een diep gevoel niet te kunnen voldoen aan wat er nodig is in de sociale omgeving met vrienden of groep waartoe jij behoort of waar je mee bent verbonden. Er kan een diep schuldgevoel zijn of schaamte hierover en een gevoel er niet bij te horen. Jij voelt je de vreemde eend in de bijt en dat wordt nu enorm zichtbaar en vooral voelbaar. Het is het proces van helemaal loskomen van deze omgeving, zodat je jouw unieke authentieke Zelf gaat vieren en leven.

Als je wat bij jou van binnen leeft serieus neemt dan stopt de sociale aanpassing of scheiden de wegen als dat nodig is. Maar het is ook heel goed mogelijk dat het loskomen van de sociale omgeving en het eren van jouw binnenwereld oude patronen doet omkeren. Als er geen afhankelijkheid meer is en geen patroon van de dingen inhouden dan kunnen de verbindingen zuiver worden. Je stapt uit het gevecht en trekt niet iedere keer dezelfde patronen aan, zoals mensen en situaties die jou afwijzen, ontkennen en geen ruimte geven om jezelf te zijn.


Als jij jouw gevoel en binnenwereld eer aan doet en serieus neemt, dan zal de omgeving jou dat ook terug spiegelen. Vastgelopen verbindingen kunnen ineens nieuwe wendingen krijgen. Dat wat er in jou leeft krijgt een stem en daarmee eis jij dan jouw eigen autonomie op. Je komt los van onbewuste maar knellende verbindingen en verplichtingen die je ooit bent aangegaan. Dan veranderen de omstandigheden of de wegen scheiden zich dan. Ieder kan zijn eigen weg gaan. Er ontstaan omstandigheden die jouw gevoel en binnenwereld wel dienen.


Collectief is deze beweging ook actief. We zien een enorme verdeeldheid rondom het coronabeleid. Ieder heeft zo zijn eigen kijk op het geheel en door het onduidelijke beleid van de overheid wordt de situatie er niet veiliger op. In Nederland moeten winkeliers zelf de discussie aangaan met de klanten om een mondkapje te dragen als zij dat willen terwijl het niet verplicht is. Ik vermoed dat dit en andere situaties spanningen gaan geven die uit het niets een negatieve woordenstrijd vanuit angst, macht en controle, doet losbarsten. Of dat er heftige grenzen getrokken moeten worden om uit intense en angstige situaties te blijven. Maar de verdeel- en heerstechnieken door autoriteiten en woordenstrijd om gelijk te krijgen of de juiste kennis in pacht te hebben, zullen waarschijnlijk de komende weken aan de orde van de dag zijn.


Vanaf 14 oktober tot aan 3 november is een hele pittige retrograde periode van naar binnen keren. Mercurius regeert over alles wat beweegt en met overdracht te maken heeft zoals het verkeer, handel, communicatie, overdracht van informatie enzovoort. Een retrograde periode vraagt om intern je eigen omgeving of in jezelf de situatie op orde te brengen.


Als deze verbinding naar binnen met jezelf er niet is, dan lopen deze situaties vast. Als er controle is op de buitenwereld, die op een manipulatieve manier verwoord wordt en er geen zelfreflectie is, kan dat diepgaande ellende betekenen.

Deze kracht brengt namelijk transformatie in alle situaties waarover Mercurius regeert. Als de transformatie niet kan stromen, maar situaties zijn vastgezet, dan komt er een terugslag van deze macht en controle. Dan keert deze kracht zich tegen jezelf of tegen het bedrijf, bestuur of overheid die de situatie heeft gecreëerd en instant houdt.Voor het collectief betekent deze intense astrologische stand dat er doorbraken zijn voor dat wat werkelijk authentiek is en ware innerlijke autoriteit draagt. Vanuit die nieuw gevonden innerlijke rustige autoriteit is deze kracht niet te stoppen. Ik verwacht dus de komende tijd doorbraken in de zin en onzin rondom het coronabeleid. In oktober starten er vele rechtszaken tegen de overheid en gezagsdragers om bestuurlijke dwaling te corrigeren en zichtbaar te maken. Maar in oktober beginnen ook nieuwe niveaus van individuele en collectieve verantwoordelijkheid te ontsluiten.


Als iedereen zijn eigen authentieke stroom en vormkracht vindt dan kunnen we vanuit rust met verschillende visies naast elkaar bestaan. Een natuurlijke autoriteit hoeft de ander niet te overtuigen of te controleren. Iemand die met natuurlijke autoriteit leeft zet de ander in zijn kracht, op een manier die vrij is en de ander ook autonoom maakt. Dan zijn regels niet nodig, want dan is begrenzing en verantwoordelijkheid natuurlijk en het is verbonden met het hart. Dat is nu diep in het onderbewuste doorgedrongen en begrepen en zal zich de komende maanden gaan manifesteren. Eerst bij iedereen van binnen in zichzelf en de kleine kring er om heen en daarna ook in bedrijven, besturen en groepen. Dit heeft tijd nodig om door te dringen tot alle lagen van het bestaan, maar het kwartje is gevallen, de boodschap is innerlijk begrepen, dat laat deze volle Maan zien.


Voor de bewuste mens is er een doorbraak bezig. Door het loskomen uit de creatie van de dualiteit creëer je niet meer in de wereld maar manifesteer je jouw bestaan.

Als je helemaal autonoom bent en los van de wereld dan is alles wat je nodig hebt aanwezig. Het is er al voor dat je het gewenst hebt of voordat je wist dat het nodig was. Dat is de nieuwe manier van leven als bewust kosmische mens. Daarin wordt in deze periode een grote doorbraak gemaakt.


Aldus Manuela van der Knaap. Je kunt het volledige artikel lezen op haar website Inzichten.com247 keer bekeken
Volg mij
  • Facebook Basic Square

©  Copyright 2010 -2020 Tarot Heiloo KvK 37148782