top of page

De Hogepriesteres: Het overstijgen van Dualiteit

De Hogepriesteres is als het orakel van Delphi. Zij spreekt in orakels, het zijn boodschappen uit het diepste innerlijk en gaan voorbij aan het denken, voorbij aan woorden. Het is de taal van de ziel en komt in beelden tot ons. Je haalt dan de essentie uit de symboliek van het beeld dat voor jou belangrijk is, dit kan voor de ene mens heel anders zijn dan voor de andere. Onze ziel streeft naar evenwicht en geeft ons raad en adviezen die via symboliek te ontdekken valt in onze dromen, in zinvolle toevallen en in de tarotkaarten.


De Hogepriesteres is de Grote Arcanakaart met de nummer twee, het getal van de dualiteit. Zonder dualiteit bestaat niets op deze aarde; er is geen dag zonder nacht, geen zacht zonder hard, geen zwart zonder wit.


Dualiteit is er in vele gradaties. We zijn hier om dualiteit te ervaren, te overstijgen en onze trilling steeds te verhogen naar een volgende hogere octaaf. We zullen een bepaalde dualiteit in onszelf iedere keer tegenkomen. We kunnen ons erdoor verscheurd voelen maar we moeten het in onszelf oplossen. Wanneer we de intentie neerzetten om het te overstijgen, met andere woorden, wanneer we naar innerlijke harmonie streven, zullen er situaties op ons levenspad komen die ons hierbij gaan helpen. En dat is niet altijd even leuk. Het vergt zelfdiscipline, doorzettingsvermogen en objectiviteit. We zullen steeds opnieuw het thema tegenkomen waar we zoveel moeite mee hebben tot we onder alle omstandigheden aan onze eigen waarden kunnen vasthouden.


Je kunt De Hogepriesteres zien als de verzoening of het evenwicht tussen de zwarte en de witte pilaar. Het is als het zwarte en witte vlak in het oude Chinese Jin-Yang symbool.

Over mijn verzoening in de dualiteit heb ik een gedicht geschreven. Het heet Vredige Dualiteit


Onze dagelijkse omstandigheden helpen bij het komen tot een zekere balans en harmonie in ons leven. De dualiteit, die ons helpt steeds weer stapjes vooruit te komen, wordt weergegeven in de kleine arcanakaarten met het getal 2.


De figuur op Staven II is nog niet tevreden en lijkt besluiteloos. Hij beraadt zich op de toekomst en bekijkt nieuwe mogelijkheden.

Lees hier meer over deze kaartOp de kaart Bekers II is er een begin van heling te zien. De vergevingsbeker wordt aangereikt, het mannelijke en het vrouwelijke komen nader bij elkaar.

In de situatie op Zwaarden II is er een hardnekkige twijfel. Er kan geen keus gemaakt worden omdat gevoel en verstand niet op één lijn liggen.Pentakels II laat de woelige wateren zien die we tegen komen op onze tocht door het leven. Hoge golven van geluk en diepe dalen van verdriet laten

hier duidelijk zien hoe dualistisch het leven kan zijn.

Lees hier meer over deze kaart


Het leven is een zoektocht naar eenheid en het is niet alleen een persoonlijke innerlijke weg. Ook de Aarde is voortdurend op weg, samen met de mensheid, naar een hogere octaaf. We zijn aan het evolueren. De kwaliteit van onze relaties zal steeds beter worden omdat ieder van ons innerlijk steeds beter wordt. Tegenspoed brengt ons samen op manieren waarop we nooit eerder zijn samengekomen.


We zijn op het hoogtepunt van het materialisme en dit materialisme probeert onze geest, mystiek en religies te ontkennen want de transcendente wereld bedreigt een materialistische kijk op de mens en de toekomst. Als je je spirituele oefeningen doet draag je bij aan het versterken van de realiteit van de spirituele wereld. Het is de bron achter de materiële wereld. Weet dat als je je innerlijke werk doet het niet alleen innerlijk werk is want hoe meer ieder één wordt met de bron des te helderder wordt het licht van de bron. Het is waardevol en belangrijk werk dat gedaan moet worden. Want geest gaat voor de stof.


Eerdaags is het 22-2-2022 en er zal voorlopig geen datum komen met meer tweeën. Tijdens deze bijzondere dag, maar ook gedurende deze maand februari, voelen wij frequenties die ons aanmoedigen om door te pakken. En we moeten hierbij niet alleen denken aan ons eigen comfort maar ook aan wat er in de verre toekomst in het verschiet ligt. Dit is een tijd om doelen te stellen en ons echt toe te wijden aan het creëren van bewustzijn, gelijkwaardigheid, vrijheid, vriendschap en het samen doen.


Doordat in de datum 22-02-2022 6x het getal 2 verwijs ik graag naar mijn vorige blogpost 2022 Jaar van De Geliefden over de Grote Arcanakaart met het getal 6.Geef de tijd en de ruimte aan je intuïtie. Alleen je innerlijke waarheid is de juiste. Heb geduld en laat je leiden door je innerlijke stem.Een lieve groet

~carla~
333 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page