top of page

De Dwaas en de verwarring


Er is veel verwarring op dit moment. We hopen allemaal dat de chaos snel voorbij is. We hebben het niet in de hand. Het enige wat we kunnen doen is meegaan met wat is en vertrouwen houden.

In het jaargetal 2020 zien we 22, het getal dat veel mensen kennen als een meestergetal. Dit getal heeft ook betrekking op de kaart De Zot (of de Dwaas) die als 22e kaart de verbindende kaart is in de cyclus van de 22 Grote Arcanakaarten in het Tarotdeck.

De Zot draagt het getal 0 omdat hij aan het begin staat van een nieuwe levenscyclus. Tevens verwijst de ronde vorm van de nul naar heelheid waardoor je De Zot ook zou je kunnen zien als de mens die op weg is naar voltooiing.

We bevinden ons in een soort van doorgang naar een nieuwe wereld, een wereld die evolueert.

Kaypacha vertelt hierover in zijn rapport Astrology for the soul van 13 mei j.l. Hij zegt dat hij spreekt tot de mensen die aan het leren zijn, die willen evolueren. En hij heeft het over de verwarring van nu, over waarheid en leugens, over het goddelijke plan en over vertrouwen. Om degene moed in te spreken die hier behoefte aan heeft deel ik zijn boodschap:

"We gaan nu collectief én persoonlijk naar een soort van afstuderen en daarbij veranderen de regels en wetten die we voorheen hadden in andere regels en wetten. We gaan naar universele regels en waarheid die uitstijgen boven ons subjectieve persoonlijke, sociale, familiaire, culturele en religieuze conditionering.

Dus we zijn ons aan het vrij maken. We breken uit het nest, we breken uit het ei. We zullen ons losmaken van oude realiteiten, wetten, regels, beperkingen, grenzen, medische, wetenschappelijke beperkingen. Maar dat is een lang proces en dat zal nog wel een paar jaar duren.


Maar nu zijn we ons aan het vrij maken van het oude en hierbij komt vanzelf de vraag waar we in moeten geloven, waar we ons aan kunnen vasthouden. Wat is nu mijn waarheid? Wat geloof ik? Wat is nep? Wat is waar, wat zijn leugens etc.

Er is op dit moment veel verwarring aan de hand. We zien het doel niet meer. Het is een verwarrende tijd.

Wat we nu meemaken is dat we al die verschillende geloven zien, al die verschillende opinies over wat is waar, wat is er aan de hand, wie is wat of hoe aan het doen, waar kunnen we onze vinger naar wijzen en wie kunnen we de schuld geven en wie moet er naar de gevangenis.

Dit proces is nog maar net begonnen en dat gaat nog anderhalf jaar duren.


Er is teveel informatie, we worden gebombardeerd met steeds meer video’s, meer tweets, meer instagrams, meer verhalen.

We willen ons als het ware terugtrekken van al die narigheid dat nu aan de hand is en zo snel mogelijk weer terug naar hoe het was. Het is een zeer oncomfortabel moment. We worden allemaal getriggerd, emotioneel en mentaal. We worden uitgedaagd, er is zoveel bedrog. We willen proberen het af te sluiten, te vluchten, we willen terug naar vroeger. Maar dat kan niet, daar kun je niet meer naar terug.

De weg die voor ons ligt gaat over het voorbijgaan aan ‘mensen maken wetten, mensen maken regels, mensen maken opinies, mensen maken religies’. Nee, het gaat over overgave aan de universele waarheid, aan de universele wet.

-we moeten in deze eeuw leren te vertrouwen op wat komt naar ons in de toekomst alsof het naar ons toekomt als een goddelijke intentie- Rudolph Steiner

We zijn nu in het geboortekanaal, we laten nu het oude paradigma gaan, het is alsof we ons nu aan het openen zijn als een bloemknop.

Dit openen is heel eng, het is heel onzeker en het vraagt veel vertrouwen, het vraagt veel geloof in de spirituele wereld. En een geloof dat er een goddelijk plan is. Niet een plan dat gemaakt is door de mensen, niet een plan van een ‘bill-ionaire’ of van een president of een dokter. Er is een plan dat uit de oorspronkelijke bron van energie komt. Op dit moment betreft hetzelfde aspect uit dit plan ieder van ons. We worden allemaal getriggerd, het gaat heel diep. Dit is om al onze angsten te ervaren, al onze onderdrukte emoties, al onze innerlijke roepingen en behoeften van onze jeugd en vorige levens.

Het is nu een tijd om ons leven in de handen van het spirituele te leggen. En gewoon te ontspannen. Je overgeven aan de spirituele stroom wetende dat de chaos in een nieuwe orde komt, een nieuwe manier.

Belangrijk is dat we niet vluchten, ons niet verstoppen maar leven naar onze hoogste waarheid. We moeten nu stoppen met zoeken buiten ons. En niet naar een wetenschapper of een goeroe of een politiek figuur luisteren.

Het is een tijd voor ieder van ons om te reflecteren, ons terug te trekken, te herwaarderen, te reorganiseren.

Waar vinden we dan ons geloof en onze waarden en waar we van houden en wat ons vervult en bevredigt? Misschien zijn we gewend dit buiten onszelf te vinden. Tot in de maand september moeten we naar binnen gaan, introvert zijn. Het is tijdelijk.

Voor nu moeten we ons terugtrekken want we zijn iets vergeten en we moeten terug om iets te herzien, te reorganiseren. We moeten een paar stappen terug doen want we hebben iets gemist waar we ons niet van bewust waren. Dit is een tijd waarin onbewuste dingen opkomen.

Als jij in de evolutionaire staat bent van het leren om je hart te openen, of leren over liefde, of leren over de universele wetten, waarheid, liefde en spiritualiteit, als je op dit pad bent wordt je gevoeliger, je wordt een empathischer mens. Dan kan het gebeuren dat gevoelens niet van jouzelf zijn, sommige schaduwen of angsten, en soms zijn ze wel van jou. En weet je wat? Laat het gaan en geef het aan de bron, geef het aan de spirituele wereld, het is als een reiniging. Het is een groot loslaten. Alles zit in ons maar probeer je hierdoor niet in een negatieve spiraal te laten trekken. Je hoeft niet te wroeten, er komt al genoeg vanzelf naar boven. Geef het over, sta het toe, accepteer.

Ga in retraite, neem een stap terug en vertrouw op jezelf. De vraag is: Hoeveel vertrouw ik op mijzelf? Heb ik al die sociale aanvaarding nodig? Al die vrienden om van mij te houden, om mij leuk te vinden? Al die likes?

Het gaat er nu om hieruit te breken, het gaat om deconditionering. Van vrij worden van sociale normen naar je persoonlijke waarheid. Dan kunnen we in onszelf vertrouwen en dan vertrouwen we onze instincten en volgen we onze intuïtie. Onze weg wordt dan duidelijk en de wolken drijven uiteen, de verwarring gaat weg, Dan komen we meer in lijn met wie wijzelf zijn. Wat wijzelf geloven, wat wij nodig hebben waaraan we op dit moment zelf aan moeten werken.

Dan is er geen reactie meer, geen jaloezie, wraak, woede. Dan kunnen we aardig zijn tegen elkaar. En naast elkaar bestaan. We zullen groeien naar een universele familie, een hele nieuwe setting van regels, wetten, behoeften, grenzen…

In 2021 zullen we het grotere bredere plaatje gaan zien in plaats van onze eigen kleine omgeving.

Voor ongeveer negen maanden is het nog een leerproces, we bevinden ons in het geboortekanaal. Hou vol!

De enige manier dat ik kan ontspannen

is dat ik mijn leven leg in de handen van het spirituele

Wetende dat de waarheid wordt getoond

aan ons om het uiteindelijk te zien


Namaste, aloha, so much love"382 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page