top of page

De Gehangene, De Maan en Koningin van Pentakels


Er is iets veranderd in het omgaan met bepaalde situaties. Het deed mij veel plezier om dit te ontdekken want deze verandering geldt voor veel mensen. We zijn daadwerkelijk aan het transformeren. Het innerlijke werk is niet voor niets geweest, maar het voelt nog broos.

We hebben nog een paar maanden te gaan in het jaar 2018, het jaar van Kracht. De boost van energie hebben we kunnen ervaren en mogen oppakken. Het is niet makkelijk geweest. Tijdens dit jaar kwamen oude dingen weer om de hoek kijken. De Maan, de 18e kaart en de hulpkaart van 2018, heeft dit voorspeld. Het laten afleiden door onze natuurlijke instincten blijft ons nog enigszins dwars zitten maar de innerlijke kracht die we dit jaar extra in ontvangst hebben genomen helpt ons hier doorheen. Ik heb het gevoel dat het steeds makkelijker wordt want oude karmische zaken lijken opgelost te worden.

-U lost al de negatieve emoties op met de heilzame kracht van de goddelijke liefde en goddelijke harmonie; zijn rivier van vrede doorstroomt uw geest en hart en schept zo orde en harmonie in uw lichaam, geest en omstandigheden.- Dr. Joseph Murphy

Mijn gevoel is 180 graden omgedraaid en dit deed mij denken aan de kaart De Gehangene. Het lijkt of wij alvast een voorproefje krijgen van het volgende jaar. Want 2 plus 0 plus 1 plus 9 is 12 en dat maakt dat 2019 het jaar van De Gehangene is. In januari zal ik verder ingaan op de betekenis van deze kaart als jaarkaart.


Deze hele wereld is een spiegel

Die mij laat zien wie ik ben

En wat het belangrijkste voor mij is

zal ik uiteindelijk hebben

(Kaypacha)


We bevinden ons nu in een overgangsfase naar dat nieuwe jaar.

Zie je de groene ranken aan de boom van de kaart De Gehangene en de ranken met de rode rozen op de kaart van de Koningin van Pentakels? Mooi is die overeenkomst en zo symboliserend voor de vruchtbare periode waarin wij ons nu bevinden.

Als de verandering is opgetreden moet je ermee verder gaan. Zoals de Koningin van Pentakels zal je meegaan met jouw eigen natuur en je op natuurlijke wijze aanpassen aan de nieuwe situatie. Deze Koningin is goed geaard en zorgt goed voor zichzelf. Zij is een realistische persoonlijkheid die geduld heeft en vertrouwt op de natuur. De pentakel die zij op haar schoot koestert is het symbool van de aarde. Voor dit element geldt dat het traag is en niets overhaast.

Heb jij ook het gevoel dat je een nieuwe wereld binnengedrongen bent of dat je naar een andere kant opgetrokken wordt? We zijn gegroeid. Onze relaties zullen anders zijn dan ze voorheen waren. Een groot gedeelte van het werk lijkt gedaan. Dit jaar in het bijzonder hebben wij met hulp van de innerlijke Kracht ons gevaarlijke dierlijke instinct onder controle gekregen. Hou vol en je zult beloond worden.


55 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page