top of page

Bekers V: Tranendal


Zoals je ziet draagt de kleine Arcanakaart Bekers 5 een verdrietige energie. Maar Bekers 5 heeft ook een boodschap....

Collectieve misstanden

Als je bewuster wordt en beetje bij beetje meer licht laat schijnen op je innerlijke schaduw ga je steeds meer dingen zien die zich tot dan toe verstopt hadden in het donker. Het aantal mensen dat werkt aan zichzelf en hierdoor hun bewustzijn vergroot, dat aantal groeit. Er wordt op individueel niveau veel in het licht gezet en bewust gemaakt, dit werkt door op het collectieve niveau.

Doordat veel mensen licht durven toe te laten in de donkere hoeken van hun onbewuste worden ook schaduwkanten van het collectieve onbewuste in de schijnwerpers gezet.

Het begon met de misstanden in de katholieke kerk, daar waar het kwaad altijd weggestopt moest worden. De duivel was slecht en werd eeuwenlang verbannen. Deze duivel is teveel jaren onderdrukt geweest zodat hij als eerste uit het donkerte tevoorschijn moest komen. Nog niet zo lang geleden hoorden we over de Jehova’s en wat dacht je van de Me Too-beweging, ook daar worden verborgen zaken in het licht gezet.

Je wordt er eigenlijk wel droevig van, van alles wat de mensheid mee moeten maken. Als je het verdriet ziet op de televisie of leest in nieuwsberichten hou je het niet altijd droog. Je inlevingsvermogen en gevoeligheid voor de emoties van anderen laten zich gelden.


Wanneer verdriet heel intens is en je kunt het niet van je af schudden dan is het verdriet een emotie dat voortkomt uit een opgelopen trauma. Als je hiernaar op zoek gaat en je erin verdiept kan verdriet je ook iets moois brengen, het kan je op weg helpen op je pad naar je wezenlijke zelf. Je bewustzijn zal zich uitbreiden.

Verbonden met de ander

Hoe groter je bewustzijn des te groter wordt je verbinding met het collectieve onbewuste. Het gevolg is dat je meer in contact bent met de bron, de bron die verbonden is met allen. En je als vanzelf verbonden bent met de ander.

Je wordt je tevens heel bewust van wat juist is en wat niet juist is om te doen. Hierdoor moet je ook wel eens een keus maken die niet in goede aarde valt bij de ander. Maar omdat je je zo verbonden voelt met de ander doet dat je ook weer verdriet.

Hoewel het goed gaat met velen van ons is het niet altijd even makkelijk. De laatste tijd valt deze vijf van Bekers-kaart dan ook vaker dan anders tijdens een tarotreading.

Persoonlijk verdriet

Niet alleen op collectief niveau worden pijnpunten aangeraakt en blootgelegd. Er is ook veel persoonlijk verdriet. Velen hebben een verlies te lijden gehad, anderen beseffen dat er dingen verloren zijn gegaan die voorheen waardevol waren. Diepe teleurstelling en verdriet is wat er gevoeld wordt. Het heeft tijd nodig om de pijn te verwerken en die tijd wordt nu genomen.

Boodschap

Er is nog een boodschap verborgen in de afbeelding op de kaart van Bekers V.

De figuur op de kaart ziet alleen de omgevallen bekers met wat verloren is gegaan. Op dit moment kan hij nog niet zijn gevoel omkeren en de positieve kant zien van de situatie. De twee bekers die overeind gebleven zijn worden niet gezien, maar ze zijn er wel, niet alles is verloren. De twee bekers kunnen ook gezien worden als steuntje in de rug, twee lieve personen die hem troosten en ondersteunen. Het verdriet moet verwerkt worden. De tranen mogen stromen zoals het water in de rivier. Je moet door het tranendal gaan voordat je aankomt bij je bestemming, het huis achter de rivier. De brug helpt ons inzien dat je over je verdriet heen kunt komen.

Heb vertrouwen, het komt goed. Onthoud dat na een crisis je er altijd sterker uit komt. Dit geldt ook voor het grotere universele proces. Volgens de astrologen zullen er grote veranderingen komen en nieuwe bewegingen ontstaan.

Blijf in vertrouwen.


38 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page