top of page

2018 Het Jaar van Kracht


Tijdens het jaar 2017 heb je misschien ervaren dat waar je zo hard aan gewerkt hebt of voor gewerkt hebt dat dat eindelijk vooruit ging. Misschien heb je wel een soort van innerlijke acceptatie gevoeld, of daadwerkelijke vergeving aan jezelf of aan anderen of gaan materiële zaken nu de goede kant op. Als je, een paar jaar geleden misschien al, gekozen had voor de verwerkelijking van deze droom heb je in het vorig jaar de kans kunnen pakken om de verandering te laten gebeuren. Het harde werken aan je zielsmissie heeft gezorgd voor veranderingen en nieuwe kansen in je leven. Ga verder met deze reis want het is jouw levenspad.

Als je veel tegenwerkingen ervaren hebt en het lukte niet om vooruit te komen kan dit een teken zijn dat je de verkeerde keuzen gemaakt hebt of dat je niet eerlijk geweest bent tegen jezelf.

Het leven is een zoektocht naar je ware Zelf en aan jou is de keus of je de uitdaging aan wilt gaan. Alles wat je moet doen is een wens hebben die recht uit je hart komt en luisteren naar je innerlijk. Je innerlijke stem zet je in beweging met de bedoeling om te groeien en te komen tot de verwerkelijking van je ware zelf.

2017 was het jaar van erop of eronder, het was het jaar van het pakken van je kans en meegaan met je lotsbestemming. Als je de door jouw gewenste verandering ervaren hebt krijg je in 2018 de Kracht om door te zetten en vol te houden op de weg die je bent ingegaan.

2018 Het Jaar van Kracht

Waneer je bij je ware zelf begint te komen ga je zien hoe het leven in elkaar steekt. Je weet dat er altijd groei is. Jij en de wereld evolueren voortdurend.

De onbewuste mens leeft vanuit zijn instincten en vanuit zijn angsten en dat is wat we zien op het nieuws. We moeten bewust worden van onze dierlijke natuur om deze zodoende onder controle te krijgen. De belangrijkheid van bewustzijnontwikkeling wordt steeds duidelijker.

Het is zeker wel mogelijk om onze dierlijke natuur te temmen. Van veel godinnen in de oude tijden is bekend dat ze vergezeld worden door leeuwen, het teken van hun macht over de natuur. Je kunt je innerlijke leeuw onder controle krijgen, maar dit moet gebeuren met zachte hand zoals de vrouw op de kaart ons toont.

Dit jaar in het bijzonder wordt in ons deze innerlijke Kracht wakker gemaakt. Gebruik deze kracht want het is niet makkelijk om die leeuw onder controle te krijgen én te houden.

In de jaarkaart van 2017, Het Rad van Fortuin, zagen we dat het twee kanten op kon gaan. Als je kiest voor bewustwording dan zal je gedragen worden en meegenomen worden naar de lichte kant. Dat wil niet zeggen dat het een makkelijke weg is geweest en nog steeds niet zal zijn, maar als je moedig doorzet zal het leven steeds lichter voor je worden.

Je zult je innerlijke kracht moeten tonen en doorzetten. Onderzoeken wat jouw instinctieve gedrag is welke je niet onder controle hebt. En dan je Krachten inzetten om zelf de regie in handen te krijgen. Neem de verantwoording voor je leven en toon bereidheid om te willen groeien. Je moet het menen anders gebeurt er niets en blijft alles bij het oude.

Volgens Kaypacha wordt 2018 geen ‘makkie’ maar hoe eerder we echt worden, hoe eerder we in onze waarheid stappen en onvoorwaardelijk van onszelf gaan houden hoe gemakkelijker deze weg zal zijn. En de enige manier om door die angst heen te gaan is jezelf lief te hebben, gewoon zoals je bent.


De Maan

18 is het getal van de kaart De Maan. Op deze kaart worden onze instincten gesymboliseerd door de hond en de wolf, het getemde en het wilde in ons. Onze instincten maken ons angstig en leiden ons af van de weg naar ons doel. Dit doel is de weg tussen de twee grenspalen in de verte, een doorgang naar een nieuw gebied. Het is de weg naar bewustwording en die móet genomen worden om verder te komen in je ontwikkeling.Kracht op wereldniveau

Als we kijken naar wat de energie van de gift van Kracht op het niveau van het collectief zal doen zou je kunnen zeggen dat de mensen dit jaar bewuster gaan worden en door gaan pakken.

De meerderheid van de bevolking zegt geen ja en amen meer tegen de grootmachten. Die tijd is voorbij en zal nooit meer terugkomen. Waar ook ter wereld zien wij dat alle verkiezingen uitkomen op half om half. Dit laat zien dat er een enorme verandering gaande is. Omdat er altijd beweging is zal de polarisatie die je nu ziet overgaan naar nog meer bewustwording van het volk. Voor de mensheid is de omwenteling van Het Rad van Fortuin een feit, de evolutie blijft voortgaan.

Ik wens je voor het jaar 2018 veel vreugde op je reis naar de verwerkelijking van je droom. Maak gebruik van de enorme boost van de Kracht-energie die we in dit nieuwe jaar zullen ontvangen. Je zult dan steeds meer zelfvertrouwen krijgen en vreugde in het leven. Benader jouw natuurlijke aangeboren eigenschappen, die je soms niet zo leuk vind van jezelf, met liefde en zachtheid. Accepteer en waardeer deze talenten en heb er plezier van, dit ben jij, deze eigenschappen passen bij jou, het is jouw weg.


73 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page