top of page

Orakelspel en Wijsheidsboek


Toen ik vroeger aan de tarotkaarten dacht zag ik een waarzegster voor me, op de kermis, turend in een glazen bol terwijl zij de toekomst voorspelt. Maar 10 jaar geleden ontdekte ik dat de kaarten meer diepgang te bieden hadden dan alleen het voorspellen van de toekomst en ik werd meteen razend enthousiast. Ik kwam achter dingen waarvan ik voorheen het bestaan niet vermoedde. Het beroep waarzegster heeft voor mij een hele andere betekenis gekregen, meer op de manier van 'waarheids-zegger'....


Een wijsheidsboek

Het onbewuste streeft naar evenwicht in de psyche en helpt ons hierbij door adviezen en inzichten te geven. En omdat het onbewuste niet in woorden kan spreken gebruikt het hier beelden voor.

Het onbewuste laat zich zien door middel van symboliek. De symbolen komen tevoorschijn in onze dromen, in zinvolle toevallen maar ook staan zij afgebeeld op de tarotkaarten. Als je luistert en je geeft hieraan gehoor komt dit immer ten goede aan je innerlijke groei.

Je zal meer en meer bewuster gaan worden van wat zich allemaal in je onbewuste afspeelt en door dit bewust 'zijn' zul je minder instinctief gaan reageren. Je gaat jezelf beter leren kennen.

Als je jezelf waarlijk kent zul je de hele kosmos kennen. De diepere laag in jezelf die je tegen gaat komen is een laag die verbonden is met het hele universum.

De tarot geeft toegang tot de diepe kennis van ons bestaan. Tarot is dus een wijsheidsboek maar het is ook een orakelspel.

Een orakelspel

Hoewel we de tarotkaarten gebruiken om inzichten te krijgen kunnen wij ze ook gebruiken om toekomstige tendensen te laten zien. De tarotkaarten kunnen ons dus een kijkje geven in de toekomst en dat is de reden dat de tarot ook wel een orakelspel wordt genoemd.

Wij kunnen ons openstellen voor onze innerlijke wijsheid door ons te verbinden met onze bron. Als je deze verbinding verdiept door introspectie en spirituele oefeningen kom je stapje voor stapje steeds dichter bij de diepere lagen in je onbewuste en ga je de verbinding ervaren met het collectieve onbewuste.

In het collectieve onbewuste bevinden zich de inhouden van alle algemeen menselijke ervaringen. Vanuit deze oeroude wijsheid, die ieder mens overgeërfd heeft, worden ons oplossingen aangereikt en kunnen de tendensen zichtbaar gemaakt worden. De ervaringen zijn vele malen eerder beleefd. Wij kunnen de antwoorden en voorspellingen vinden in dit collectieve onbewuste.


20 weergaven
bottom of page