top of page

De vier Schildknapen


Schildknaap van Zwaarden

Soms vallen er puzzelstukjes op zijn plaats. Je leest hier eens iets en hoort daar eens wat en dan! dan weet je hoe het in elkaar past. Een paar jaar geleden kwam de Schildknaap van Zwaarden mij heel vaak onder ogen en de duiding van deze kaart ging mij niet makkelijk af. Maar nu begrijp ik het heel goed. Het volgende was aan de hand: een tijd lang had ik last van mijn maag en ik was het helemaal zat. Toen nam ik mijn klachten eens flink onder de loep (een eigenschap van de Schildknaap van Zwaarden).

De vier schildknapen in het tarotspel geven over het algemeen weer dat er een kans komt of aanwezig is om te beginnen aan iets nieuws. Soms verbeelden de schildknapen een jong persoon of iemand die aan het begin staat van een bepaalde ontwikkeling al naar gelang het element dat de kaart vertegenwoordigt. Zo ook de Schildknaap van Zwaarden. Ik was begonnen met het zoeken naar de achtergrond van mijn klachten, ik zocht duidelijkheid zodat ik met de heling van mijn klachten kon beginnen. Het analyseren en het bekijken van een probleem is één van de basisbetekenissen van de Schildknaap van Zwaarden.

Niet alleen ik trok deze kaart regelmatig, ook bij vele anderen kwam hij tevoorschijn op mijn tarottafel. Er is dus iets collectiefs aan de hand en nadat ik een videoboodschap van Kaypacha beluisterde viel een puzzelstukje op zijn plaats. Ik zal het je uitleggen:

De zwaarden op de tarotkaarten symboliseren het element Lucht, het element dat gaat over rationaliteit, het intellect, eerlijkheid en analyse.

We hebben een tijdperk achter de rug met de mannelijke energieën van onder andere technologie en visie. Er zijn veel mooie dingen ontwikkeld die uit het hoofd zijn gekomen maar we hebben ook duizenden jaren te maken gehad met de overheersing van religieuze- en overheidsinstellingen. Lange tijd is transformatie en zelfbeschikking onderdrukt geweest. Doordat we eeuwen lang onder invloed hebben gestaan van dit soort instellingen zijn we in de loop van de tijd ook te veel gevormd. Ten gevolge hiervan zitten we nu vast in onze ratio.

Het moment is aangebroken dat de mensen zelf het leven in handen willen nemen en hun bewustzijn willen verruimen.

Schildknaap van Pentakels

We willen onze macht terug en plezier maken en genieten van ons leven! En dat lukt niet als wij in ons hoofd blijven zitten. Om te genieten van het leven moeten wij in ons lichaam zijn.

De Schildknaap van Zwaarden was een aanwijzing dat wij mensen te veel in ons hoofd zitten. Nu komt de Schildknaap van Pentakels beter van pas. De Schildknaap van Pentakels laat ons een focus zien op het pentakel, onder andere een symbool voor ons lichaam maar tevens het symbool voor de vijf zintuigen, voelen-zien-ruiken-horen-proeven, waarmee wij de mogelijkheid hebben om te genieten van het leven.

Het is zo ontzettend belangrijk om weet te hebben van je lichaam, je emoties te voelen en in je eigen zelf te zijn. In verbinding komen met jezelf en contact maken met de aarde helpt om helemaal in je lichaam te komen en aanwezig te zijn in het hier en nu. Dit is de weg naar heling. Het is ook mijn weg naar het herstel van mijn gezondheid. Als ik goed geaard ben heb ik geen klachten.

------------------------------------------------------------------------

“We willen uit ons hoofd komen, uit onze gedachten komen, uit onze machines komen, en écht worden en gronden. En het heerlijk vinden om hier te zijn, en de ‘moeder aarde’ lief te hebben en van de natuur te houden. Dat zal ons gaan herstellen.

We zijn geen robots. Wij zijn mensen. En mensen zijn prachtig en krachtig, en elke persoon is uniek en verschillend en dat is wat we mogen vieren. We willen vieren hoe ongewoon we zijn, en maf en gek en uit de band springend we zijn. Spring uit de band!”

(Kaypacha)

------------------------------------------------------------------------

Schildknaap van Staven

De woorden hierboven lieten nog een puzzelstukje op zijn plaats vallen en heeft te maken met de Schildknaap van Staven. Deze schildknaap laat ons onder andere zien dat een kans ons pad kruist doordat er een meeslepende impuls langs komt. Op avontuur!

Begin 2016 hoorde ik van de geluksroute en voelde ik de inspiratie om dit evenement naar Heiloo te halen. De geluksroute is een uitdaging én een kans voor iedereen om onze eigenheid in te zetten en samen het leven te vieren. In de zomer van 2016 is door veel geluksbrengers een weekend lang in Heiloo een slinger van geluk opgehangen en werd er geluk geplukt door veel geluksplukkers.


Schildknaap van Bekers

De vierde schildknaap in de rij is de Schildknaap van Bekers. De zachtmoedige persoon nodigt ons onder andere uit om ons te laten leiden door het hart en te luisteren naar de boodschappen die uit het onbewuste omhoog komen. Als je die kans aanpakt zal dit leiden naar een mooie gelegenheid die gunstig voor je zal zijn. Voor mij was de geluksroute een mooie kans die voorbij kwam.


(Christopher McCandless - Into the wild)

"Happiness is only real, when shared"


143 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page