top of page

Het Rad van Fortuin


In de westerse wereld stellen wij ons de tijd voor als een rechte lijn met een begin en een eindpunt. Maar is dit wel zo? Het leven lijkt eerder een oneindig eeuwigdurende cyclus te zijn, lees maar....

Eeuwige beweging

Het Rad van Fortuin is het symbool voor de eeuwige beweging van het leven. Het doel van het leven is om door de veranderingen en bewegingen in ons leven onze psyche te verfijnen en authentiek te leven. Want eerst dan kan groei en bloei ontstaan.

Anubis en Seth

Het rad van het leven zal je onherroepelijk meenemen in zijn beweging. Soms gaat het makkelijk en geniet je hiervan, je draait met het rad mee omhoog. Op die momenten brengt Anubis, de figuur met het mensenlichaam en de jakhalskop die op de kaart is afgebeeld, jou naar het nieuwe leven. Maar er zijn ook periodes in je leven dat de god Seth, de slang die je links van het Rad ziet, je meeneemt naar de duisternis. Het leven voelt dan als een moeilijke reis.

Overgave en vertrouwen

Als je meegaat in de beweging van jouw wiel van het leven zul je gaan inzien dat er steeds weer licht komt in de duisternis. Je leert te vertrouwen op de goedheid van het universum en geeft je over aan het leven, zelfs in moeilijke tijden. Zoals je vertrouwt op de zon die iedere dag weer opkomt, kun je vertrouwen op jouw innerlijke god Anubis, de brenger naar het nieuwe leven. Gelijk de zon haalt hij je immer op uit de duisternis.

Hogere graad van rijpheid

Door de cirkelpatronen in ons leven komen we herhaaldelijk terug bij datgene wat we onder ogen moeten zien. Dit is een noodzakelijk proces zodat wij de essentie van de ervaringen gaan inzien. Hopelijk worden we steeds iets bewuster en wijzer totdat we tenslotte vredig en met volledig behoud van onze waarden aan een volgende cyclus kunnen beginnen.

“Wat we in het verleden niet verwerkt hebben, keert keer op keer terug, elke keer met een iets ander gezicht, maar in wezen altijd hetzelfde, net zolang totdat we de oude kennis onder ogen gezien en ontward hebben”

(Satprem)

Tijd voor verandering

Als het Rad van Fortuin in een legpatroon opduikt laat hij zien dat je op een keerpunt bent aangekomen en dat je met het wiel van het leven mee zal gaan, of je wil of niet. Hoe moeilijk het soms ook is, het is tijd voor verandering.

Het Rad is een fortuinlijke kaart als je de weg vervolgt naar zelfrealisering. Je zult ervaringen mee gaan maken en doorleven. Het is de goede tijd om deze kans te pakken om uiteindelijk je dromen te kunnen verwezenlijken.

Het goud in jezelf

Kijk naar waar je weerstand voor voelt, of naar de patronen die zich steeds herhalen in je leven. Het doel hiervan is om inzicht te krijgen in wie jij bent. Accepteer je patronen en weerstand en aanvaard ze met genegenheid. Hiermee geef je jouw rad van het leven een draai de goede kant op. Dit zal je werkelijk een fortuin gaan opleveren, namelijk het goud in jezelf.

“Wees zelf het voorbeeld van de verandering die je in de wereld wilt zien.”

(Mahatma Ghandi)39 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page