top of page

2014 Jaar van De Zegewagen


Als je 2 en 0 en 1 en 4 bij elkaar optelt kom je uit op 7 en dit is het getal van tarotkaart De Zegewagen. De menner op de wagen heeft zijn vertrouwde omgeving achter zich gelaten en heeft hiermee een grote sprong voorwaarts gemaakt.

In 2013, het jaar van De Geliefden is een collectieve tendens in beweging gekomen van het in verbinding komen met het eigen hart. Uit vrije wil werden en worden vanaf nu de juiste keuzes gemaakt. Deze beweging zag en zien wij nog steeds duidelijk in de gebieden waar de mensen zich onderdrukt voelen. Je zult gaan merken dat de besluiten en keuzen die vorig jaar gemaakt zijn in de loop van dit jaar ten uitvoer worden gebracht.

Bewustwording

We worden ons steeds meer bewust van waar wij mee bezig zijn, wat wij kopen of wat wij eten. In onszelf én in de maatschappij lopen dingen op zijn eind. Het tijdsbeeld is aan het veranderen en de kiem hiervan ligt in het individu. Veranderingen worden altijd eerst voelbaar van binnenuit waarna wij daarvan een doorbraak zien in de maatschappij. Die doorbraak volgt onherroepelijk in 2014 en dit laat De Zegewagen aan ons zien. We willen en gaan niet meer terug naar het oude, het zal nooit meer worden zoals het was.

De Zegewagen

De afbeelding op de Grote Arcanakaart De Zegewagen kan ons op het verkeerde been zetten. Ogenschijnlijk is er een overwinning behaald. De figuur op de kaart straalt vastbeslotenheid en zelfvertrouwen uit en denkt alles onder controle te hebben. Wij krijgen meer vertrouwen in de economie en de maatschappij en dit doet vermoeden dat de touwtjes weer stevig in handen zijn, maar kijk eens op de kaart: de menner koerst de wagen zonder leidsels. Hij vervolgt zijn weg zonder de bewuste leiding zoals hij die gewend was, maar probeert nu met zijn onbewuste te sturen. Dit is een nieuwe vaardigheid die hij wil leren, maar.... dat brengt deining met zich mee!

De zwarte en de witte sfinx

De tegenstellingen die de figuur én de maatschappij onderweg ongetwijfeld tegen zal komen worden gesymboliseerd door de zwarte en witte sfinx die ieder een andere richting uit willen. Zoals De Zot zijn pad moet volgen om zichzelf te realiseren, zo zal de wereld ook de inwijdingen moeten ondergaan om te komen tot een betere wereld.

Op weg van transformatie

De lessen die we zien op de tarotkaarten De Gerechtigheid (evenwicht aanbrengen), De Kluizenaar (terughoudendheid), Het Rad van Fortuin (veranderen), Kracht (doorzetten) en De Gehangene (inzicht) zullen ons, in de loop van even zoveel jaren als het aantal kaarten, uiteindelijk leiden naar transformatie. En op weg naar deze transformatie zal het oude heel veel lawaai maken bij het doodgaan.23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page