top of page

De kracht van De ZonDe Kracht van De Zon

Zoals voor alle symbolen geldt zijn er meer betekenissen voor een afbeelding op een tarotkaart, zo ook voor deze vrolijke zonnekaart.

Als de zon in het voorjaar weer hoger aan de hemel komt worden we blij, maar deze kaart kan veel meer symboliseren.

Kracht en harmonie

Als je iets moeilijks in jezelf hebt overwonnen voel je jezelf zo sterk als het kind dat de zware banier in één hand kan dragen. De zonnestralen van deze zon zijn recht én kronkelend, zij symboliseren het evenwicht tussen de yin- en de yangkrachten in ons. Er is harmonie want er is in jou een dualiteit in evenwicht gekomen.

Zorgeloosheid en vitaliteit

De kaart beeldt zorgeloosheid en vitaliteit uit gelijk het kindje op het paard. Te zien aan de gladde manen van het witte, serene, paard is er rust in het denken. Er zijn even geen zorgen en er is veel energie om verder te groeien. Vruchtbaarheid en groei zijn ook te zien aan de zonnebloemen.

Grensbewaking

Vitaliteit en levenslust laat deze kaart zien, maar een tomeloze energie kan je ook opbranden en daarom zit er soms een advies in deze kaart en kan het zijn dat De Zon je wilt laten zien dat je je grenzen zou moeten bewaken.

“Genoeg hebben is geluk; meer dan genoeg hebben brengt ongeluk.

Dat geldt voor alle dingen, vooral echter voor geld.”

(Lao-tse)

Een stappenplan naar geluk

Als de zon schijnt maakt dat ons allemaal een beetje gelukkiger. Maar laat je geluk niet alleen afhangen van de zon. Lees hieronder het Stappenplan naar geluk dat ik jaren geleden uit een tijdschrift heb geknipt en op de koelkast heb geplakt.

1. Drink niet elke dag en hou het bij een of twee glazen

2. Bekijk jezelf kritisch en praat over problemen

3. Heb lief: knuffel, lach en geef complimenten

4. Wandel of fiets minstens drie keer per week

5. Drink acht tot 10 glazen water per dag

6. Durf nee te zeggen

7. Ga elke week de natuur in en geniet

8. Zoek het gezelschap van anderen

9. Wees positief en zeur niet

10. Doe elke dag even helemaal niets


11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page