top of page

Zwaarden VIII


Vrij zijn!


Er gebeuren soms heftige dingen in ons leven en je denkt vaak dat het de schuld is van de ander. Het kan heel intens voelen, zo intens dat je jezelf er gevangen in voelt. Je wilt vrij zijn maar je weet niet hoe.

Één van mijn eerste grote levenslessen die ik lang geleden geleerd heb was dat ik de ander niet kon veranderen, alleen mijzelf.

Als je iets wilt doen aan een situatie waarin je je niet goed voelt zul je bij jezelf naar binnen moeten gaan en jezelf af vragen: wat moet ik veranderen zonder mijzelf te verloochenen? Waar moet ik aan werken om mij weer vrij te voelen?

Ik was op zoek naar het antwoord op deze vraag en kon het niet vinden. Er waren teveel emoties betrokken en die legden een sluier over mijn intuïtie. Ik kon niet bij mijn eigen waarheid komen.

Ik legde voor mijzelf een legpatroon en vroeg aan de tarotkaarten wat ik moest doen om de situatie voorspoedig te laten verlopen.

Zwaarden VIII

Het antwoord van de kaarten is niet altijd om blij van te worden. De toekomstkaart in deze legging was Zwaarden VIII: Ik zou mij gevangen blijven voelen in de omstandigheid. Omliggende kaarten lieten weliswaar blijken dat mijn sombere gevoel steeds minder zou worden, maar toch… Zwaarden VIII is geen kaart om vrolijk van te worden.

Als je beseft dat de kaarten je iets duidelijk willen maken weet je dat je niet voor niets in deze situatie beland bent en dat hieruit iets te leren valt. En als na vier maanden deze kaart in achtereenvolgens twee verschillende legpatronen, weer op de plaats van de toekomst ligt, dan wordt het echt tijd voor een grondig onderzoek.

Zwaarden VIII lijkt te gaan over gevangenschap en daarmee ook over vrijheid.

De doeken die losjes om de vrouw zijn gewikkeld zijn gemakkelijk te verwijderen, maar eerst moet de blinddoek af. Deze kaart zegt eigenlijk: "Kijk eerst goed naar jezelf en dan naar de omstandigheid". Als je ziet dat de enige gevangenschap een eigen gedachtepatroon is, dan kun je hier iets aan gaan doen en jezelf bevrijden.

Men heeft zichzelf patronen aangeleerd die voortgekomen zijn uit angsten, angsten die vaak geboren zijn in het verleden. In het heden komen diezelfde angsten weer terug, zij komen terug om overwonnen te worden. Als je ze overwonnen hebt voel je jezelf blij en zo vrij als maar kan en lijkt het of de situatie in het niets is opgelost.91 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page